Siirry sisältöön

Influenssarokotukset

Influenssarokotuksiin ei anneta enää aikoja

Koska rokotteet ovat lopussa, ei influenssarokotuksiin anneta enää yhtään uusia aikoja - aikoja ei pysytä antamaan terveysasemille, opiskeluterveydenhuoltoon, kouluterveydenhuoltoon eikä neuvoloihin.

Ajan jo varanneidenkin asiakkaiden aikoja joudutaan valitettavasti perumaan. Jos sinulla on jo aika varattuna rokotukseen eikä sinuun oteta yhteyttä, saavuthan paikalle rokotukseen.

Valokuva: Influenssarokotukset

Rokotus on paras tapa suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Rokotuksen antama suoja muodostuu noin kahdessa viikossa. Rokote on maksuton riskiryhmiin kuuluville . Muut kuin riskiryhmäläiset voivat hankkia rokotteen ja tulla sitten rokotettavaksi. Rokotustoimenpide on kaikille maksuton.

Rokotukset terveysasemilla

Koska rokotteet ovat lopussa, ei influenssarokotuksiin voi varata enää aikaa. Mikään ajanvaraustapa ei ole mahdollinen eli aikaa ei pysty varaamaan verkossa, puhelimitse eikä paikan päällä terveysasemalla.

Rokotukset neuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa

Influenssarokotuksiin ei voi varata enää aikaa. Koska rokotteet ovat lopussa, ei influenssarokotuksiin anneta enää yhtään uusia aikoja. Tehosterokotuksia ei anneta, kaikki saavat vain yhden rokoteannoksen. Rokotteiden vähyyden vuoksi ei pystytä rokottamaan riskiryhmiin kuuluvien lähipiiriä.

Maksuton influenssarokotus annetaan kuuden kuukauden - kuuden vuoden (6 kk - 6 v) ikäisille lapsille, raskaana oleville sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville lapsille ja nuorille. Riskiryhmiin kuuluvien lähipiiri on myös oikeutettu rokotteeseen.

Rokotuksia annetaan joko ajanvarauksella tai muuten sovitun vastaanoton yhteydessä äitiys- ja lastenneuvoloissa ja kouluterveydenhuollon toimipisteissä. Avovastaanottoja ei järjestetä koronavirustilanteen vuoksi.

Lisätietoja voit kysyä omalta terveydenhoitajaltasi.

Käytettävät rokotteet:

  • VaxigripTetra-rokote kaikenikäisille 6 kuukauden iästä alkaen
  • Fluenz Tetra -nenäsumuterokote 24 kuukauden - 6 vuoden ikäisille lapsille yhtenä annoksena molempiin sieraimiin annettuna, tehosterokotetta ei tarvita.
  • Ne alle 9-vuotiaat, jotka eivät ole saaneet kahta, pistoksena annettua influenssarokotetta tai yhtä nenäsumutteena annettua rokotetta, tarvitsevat kaksi pistoksena annettavaa rokotetta. Pistosten välillä tulee olla vähintään yksi kuukausi.

Rokotukset opiskeluterveydenhuollossa

Influenssarokotuksiin ei voi varata enää aikaa.

Rokotuksia annetaan vain Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuoltoon kuuluville opiskelijoille.

Rokotukset annetaan opiskeluterveydenhuollon eri toimipisteissä joko ajanvarauksella tai muuten sovitun vastaanoton yhteydessä. Lisätietoja voit kysyä omalta terveydenhoitajaltasi.

Ketkä saavat maksuttoman influenssarokotteen?

Rokotustoimenpide on kaikille maksuton, mutta itse rokote on maksuton vain alla mainituille ryhmille. Jos et kuulu riskiryhmiin, ota influenssarokotereseptin saamiseksi yhteyttä omalle terveysasemallesi reseptipuhelimen kautta, käy ostamassa rokote apteekista ja tule sitten rokotettavaksi.

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä:

  • raskaana olevat naiset
  • kaikki kuuden kuukauden – kuuden vuoden (6 kk - 6 v) ikäiset lapset
  • kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Ulkoinen linkkisairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset
  • sosiaali-, terveyden- ja lääkehuollon henkilöstö sekä opiskelijat

Aikuisille rokote voidaan pistää omalla terveysasemalla tai työterveydenhuollossa. Lapsille ja nuorille rokote pistetään neuvoloissa ja koulu- tai opiskeluterveydenhuollon toimipisteissä.

Ohjeita rokotukseen tuleville

Rokotukseen tulevan aikuisen kannattaa ottaa mukaan Kela-kortti ja rokottamisen helpottamiseksi on hyvä pukea ylle vaatteet, joissa olkavarren saa helposti paljaaksi.

Rokotuksen jälkeen varaudu viipymään 15 minuuttia rokotuspaikalla. Jos rokotuksen jälkeen tulee ongelmia tai kysyttävää, terveyspalvelujen neuvonnasta saa ohjeita: puhelin 03 10023 tai 03 5657 0023, joka päivä klo 7 - 22.

Lisätietoja

Ikääntyneiden influenssarokotetutkimusta eli FinFluHD-rokotetutkimusta ei toteuteta syksyllä 2020 koronavirusepidemian vuoksi. Tutkimus jatkuu syksyllä 2021. Lisätietoja:

Aikuisten rokotukset:
Suunnittelija
Satu Mäkinen
puhelin 040 639 7228

Lasten ja nuorten rokotukset:
Osastonhoitaja
Anneli Leponen
puhelin 050 330 6894

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/influenssarokotukset