Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Rokotukset ja tartuntataudit

Influenssarokotukset

Influenssarokotukset ovat käynnissä terveysasemilla, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Lisätietoa influenssarokotuksista

Valokuva: Rokotuksessa.

Lasten ja nuorten rokotukset

Alle kouluikäiset lapset saavat ikäkausiin liittyvät rokotukset lastenneuvoloissa . Kouluikäiset rokotetaan kouluterveydenhoitajan vastaanotolla . Rokotukset ovat maksuttomia.

Aikuisten rokotukset

Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat ns. perusrokotteet ovat maksuttomia.

Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotteen saa maksutta omalta terveysasemalta, opiskelijaterveydenhuollosta tai Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöstä (YTHS).

Poliorokote sekä tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote (MPR) annetaan tartuntatautien valvonnan toimipisteessä ja opiskelijaterveydenhuollon vastaanotolla.

 • Tietoja saamistasi rokotuksista ja niiden tehostamistarpeesta voit kysyä paikasta, jossa rokotuksia on annettu, esimerkiksi terveysasemalta tai opiskelijaterveydenhuollosta.
 • Vuonna 2002 tai sitä aiemmin neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa annettuja rokotustietoja voit pyytää hyvinvointipalvelujen arkistosta ensisijaisesti sähköpostilla hypa-arkisto(at)tampere.fi tai soittamalla numeroon 040 806 2776 (arkisin klo 9 - 15) tai tekemällä rekisteritietojen tarkastuspyynnön . Hyvinvointipalvelujen arkisto ei anna rokotustietoja puhelimessa, vaan tiedot annetaan vasta tietosuojalääkärin tarkastuksen jälkeen.

Influenssarokotukset

Kausi-influenssarokotuksia annetaan vuosittain, yleensä loka-joulukuussa. Rokote on maksuton niille, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Matkailijoiden rokotukset

Erityisrokotusten toimipisteessä annetaan erityisrokotuksia, kuten keltakuumerokotteet, ja arvioidaan malarialääkityksen tarve. Sinulla tulee olla tiedossa matkakohde ja oleskeluaika mahdollisimman tarkasti. Jos oleskeluaika ulkomailla on pitkä, tärkeitä tietoja ovat paikalliset elinolosuhteet (maaseutu, kaupunki, viidakko) sekä tiedot terveydentilastasi ja käyttämistäsi lääkkeistä. Ota rokotuskortti mukaan.

Rokotuksiin ja matkailijoiden terveysneuvontaan on varattava aika etukäteen joko puhelimitse soittoaikoina tai käymällä toimipisteessä sen aukioloaikoina.

Lääkärissä käynti on tarpeellinen matkustettaessa pidemmäksi aikaa Euroopan ulkopuolelle ja myös lyhyemmillä matkoilla matkustettaessa alueelle, jossa esiintyy malariaa. Otathan yhteyttä rokotusvastaanotolle kaksi kuukautta ennen matkalle lähtöä. Rokotuspalvelut ovat maksuttomia. Ne on tarkoitettu vain tamperelaisille ja orivesiläisille.

Tartuntatautien valvonta (erityisrokotukset) on suljettuna 31.12.2018.

Erityisrokotukset ja tartuntatautien valvonta
avoinna ma - to klo 8.30 - 15.30 ja pe klo 9 - 13

Ajanvaraus ja neuvonta: puhelin 03 5657 0150, ma - ke klo 8.15 - 10 ja klo 13 - 14.30 sekä to - pe klo 12.30 - 14

Jos peruutat aikasi vähintään kaksi päivää ennen vastaanottoa, voit tehdä sen tekstiviestillä numeroon 13132. Kirjoita tekstiviestin alkuun TARV ja välilyönnin jälkeen ilmoita tekstiviestissä nimesi, syntymäaikasi ja peruutettava aika. Tähän numeroon ei oteta vastaan puheluja, ainoastaan vastaanottoajan peruutusta koskevat tekstiviestit. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Saunalahden ja Soneran liittymistä.

Rokotukset:

 • Henkilökohtaisen rokotusohjelman suunnittelu
 • Keltakuumerokotustodistus (hinta 13,60 €)
 • Lääkemääräykset muihin tarvittaviin rokotuksiin ja malarianestolääkitykseen
  Huom! Lääkemääräyksiä A- ja B-hepatiittirokotteisiin saa myös terveysasemilta.
 • Tarvittaessa perusrokotusten tehosteet

Tartuntatudit:

 • Salmonella-, shigella-, ym. ripulitautien ehkäisy ja seuranta
 • Ruokamyrkytysepäilyssä neuvonta
 • Tuberkuloosin torjunta ja seuranta

Asiakaspalaute


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/rokotukset