Siirry sisältöön

Rokotukset

Mistä rokotuksen saa ja mitä se maksaa?

Valokuva: Rokotus.

Opiskeluterveydenhuollon vastaanotolla tai terveysasemilla voi saada maksuttomia perusrokotuksia ja tarvittaessa reseptin muita omakustanteisia rokotteita varten.

Matkalle lähtiessä rokotussuoja kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin, vähintään kuukautta ennen aiottua lähtöpäivää. Ennen vastaanotolle tuloa on hyvä selvittää, mitä rokotteita on jo saanut ja milloin.

Työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuvat opiskelijat saavat hepatiitti B -rokotuksen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa. Rokotukseen ovat oikeutettuja: terveydenhoitaja-, sairaanhoitaja-, kätilö-, laboratoriohoitaja-, röntgenhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijat, ensihoidon opiskelijat, hammashoitaja- ja suuhygienistiopiskelijat, lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat, välinehuollon opiskelijat sekä vanginvartija- ja poliisiopiskelijat. Lisäksi Tampereen opiskeluterveydenhuollossa maksuttoman hepatiitti B-rokotuksen saavat vartija-opiskelijat ja sosionomiopiskelijat, joilla on käytännön työharjoittelu seuraavissa (tai vastaavissa) paikoissa: A-klinikka, Nervi, Vipunen, Kölvi-projekti, Matala, Päiväperho, K-klinikka.

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden työharjoitteluun osallistuvalla opiskelijalla on 1.3.18 lähtien oltava joko rokotuksen tai sairastetun taudin antama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan, sekä imeväisikäisiä hoitavilla rokotuksen antama suoja hinkuyskää vastaan. Lisäksi edellytetään influenssarokotuksia. Ohessa lomake

Kausi- influenssarokote
Annetaan vuosittain loppuvuodesta, yleensä marraskuusta alkaen. Rokotusajankohdista tiedotetaan lähempänä, seuraa etusivun uutisia:

Erityisrokotukset ja tartuntatautien valvonta
avoinna ma - to klo 8.30 - 15.30 ja pe klo 9 - 13

Rokotuksiin ja matkailijoiden terveysneuvontaan on varattava aika. Ajanvaraus ja neuvonta: puhelin 03 5657 0150, ma - ke klo 8.15 - 10 ja klo 13 - 14.30 sekä to - pe klo 12.30 - 14.

Erityisrokotusten toimipisteessä annetaan erityisrokotuksia, kuten keltakuumerokotteet sekä arvioidaan malarialääkityksen tarve. Matkakohde ja oleskeluaika tulee olla tiedossa mahdollisimman tarkasti. Jos oleskeluaika ulkomailla on pitkä, tärkeitä tietoja ovat paikalliset elinolosuhteet (maaseutu, kaupunki, viidakko) sekä tiedot terveydentilasta ja käytössä olevista lääkkeistä. Rokotuskortti on hyvä olla mukana.


Katso myös