Siirry sisältöön

Uuden opiskelijan muistilista

Hei uusi opiskelija,

Tervetuloa opiskelemaan Tampereelle!
Tämä lyhennelmä opiskeluterveydenhuollosta auttaa sinua löytämään tarvitsemasi palvelut opiskelusi aikana. Tarkempaa tietoa palveluistamme löydät verkkosivuiltamme.

1. Sinulla on Tampereella oma opiskeluterveydenhuollon toimipiste. Sen paikka määräytyy oppilaitoksesi mukaan.

2. Terveydenhoitajan ja psykologin palvelut ovat maksuttomia. Vastaanotot ajanvarauksella. Lääkärikäynnit ovat maksullisia yli 18-vuotiaille. Maksu peritään kolmelta käynniltä kalenterivuodessa. Peruuttamattomasta lääkärinajasta peritään yli 15-vuotiailta sakkomaksu.

3. Opiskeluterveydenhuollon lääkärin lähetteellä saat tarvittaessa laboratorio- ja röntgenpalvelut, jotka ovat sinulle maksuttomia.

4. Voit käyttää myös oman kuntasi lääkäripalveluita.

5. Terveydenhoitaja tekee terveystarkastuksia mahdollisuuksien mukaan yli vuoden opiskeleville. Terveystarkastuskäytäntö vaihtelee eri oppilaitoksissa. Tarkastuksen pohjana käytetään esitietolomaketta, joka tuodaan täytettynä tarkastukseen tullessa. Lomake löytyy opiskeluterveydenhuollon etusivulta Lomakkeet-kohdasta:

6. Ehkäisyasioissa ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse tai varaa terveydenhoitajan vastaanottoaika verkossa.

7. Reseptejä uusiessasi huomioi, että toimit ajoissa. Osa uusinnoista vaatii lääkärikäynnin.

8. Opiskelijana sinulla on oikeus myös hammashoitoon Tampereella. Yli 18-vuotiaille hammashoito on maksullista. Keskitetty ajanvarausnumero on 03 5657 0100. Rutiinitarkastuksiin ei kutsuta vaan voit tilata itse ajan.

9. Terveyspalvelujen neuvontapuhelin 03 5657 0023 toimii joka päivä klo 7 - 22. Saat sairaanhoitajalta ohjeita ja hän arvioi, tarvitsetko vastaanottoajan lääkärille.