Siirry sisältöön

Ajanvaraus verkossa

Koronaepidemiasta johtuen sähköiset ajanvaraukset eivät ole toistaiseksi käytössä. Ajan voi varata soittamalla opiskeluterveydenhuoltoon.

Kirjaudu palveluun

Ulkoinen linkkiKirjaudu sähköisiin terveyspalveluihin

Asiointi vaatii tunnistautumista joko verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.


Jos käytät sähköisiä terveyspalveluja ensimmäisen kerran, pitää sinun täyttää ensin suostumuslomake: Ulkoinen linkkiSuostumuslomake

Ajanvarausmahdollisuudet

Voit varata sähköisesti kiireettömiä vastaanottoaikoja opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajalle.

Sähköinen ajanvaraus Tullinkulman keskitettyyn toimipisteeseen ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen Nirvan toimipisteeseen on mahdollista opiskelijoille, joiden kotikunta on Tampere, Orivesi, Lempäälä, Kangasala, Pirkkala, Vesilahti, Nokia tai Ylöjärvi.

Ajan voivat varata kotikunnasta riippumatta seuraavien lukioiden ja oppilaitosten opiskelijat: Sammon keskuslukio, Kalevan lukio, Klassillinen lukio, Tampereen lyseon lukio, Tammerkosken lukio, Tampereen yhteiskoulun lukio, Tredun toimipisteet (poikkeus Tullinkulma).

Tullinkulman keskitetyssä toimipisteessä toimii kaksi tiimiä. Tarkista ennen ajan varaamista, mihin tiimiin oma oppilaitoksesi ja opiskelualasi kuuluu ja varaa aika omasta tiimistäsi. Lista tiimeihin kuuluvista oppilaitoksista:

Varattavissa on vain tietynlaisia vastaanottoaikoja.

Jos vastaanottoaikoja ei ole varattavissa tai asiasi koskee jotain muuta kuin allamainittuja tilanteita, ota yhteys oman oppilaitoksesi ajanvarausnumeroon.

Varattavissa olevat ajat:

 • Terveystarkastus 60 min: Aika on tarkoitettu vain ensimmäisen vuoden opiskelijoille, joille on lähetetty kutsu tarkastukseen. Terveydenhoitaja ilmoittaa opiskelijaryhmälle, milloin aikoja on varattavissa. Tarvittaessa tulosta ja täytä etukäteen terveystarkastuksen esitietolomake, linkki alempana.
 • Mielenterveyskäynti 60 min: Voit varata ajan mielialaan, jaksamiseen tai esim. univaikeuksin liittyvissä ongelmatilanteissa terveydenhoitajan alkukartoitus- tai seurantakäynnille.
 • Ehkäisyn aloitus 60 min: Aika on tarkoitettu ehkäisyä ensimmäistä kertaa aloittaville. Täytä sähköisen ajanvarauksen yhteyteen liitetty raskauden ehkäisyn esitietolomake tai tulosta lomake erikseen, linkki alempana.
 • Ehkäisyn jatko 30 min: Jos et ole asioinut opiskeluterveydenhuollossa aiemmin ehkäisyasioissa, täytä sähköisen ajanvarauksen yhteyteen liitetty raskauden ehkäisyn esitietolomake tai tulosta lomake erikseen, linkki alempana. Huom! Kierukkatarkastukseen on varattava aika aina puhelimitse (ultraäänitutkimus).
 • Terveydenhoitajan vastaanotto 30 min: Ajanvaraus on tarkoitettu kiireettömiä sairaanhoidollisia asioita varten, esim. pidempään vaivanneet ihottumat, vatsavaivat tai muut vastaavat oireet.
 • Korvahuuhtelu 30 min: Pehmittele edeltävästi korvavahaa muutaman päivän ajan apteekista saatavalla tuotteella.
 • Rokotus 15 min:
  * Perusrokotteet (jäykkäkouristus, polio, MPR = tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko) saat maksutta vastaanotolla. Muita rokotuksia varten tarvitset lääkäriltä reseptin: ota yhteyttä hoitajaan puhelimitse ennen ajanvarausta.
 • Ompeleiden poisto 15 min
 • Verenpaineen mittaus 15 min

Esitietolomakkeet löytyvät opiskeluterveydenhuollon etusivulta Lomakkeet-kohdasta:

Sähköisesti tehdyn ajanvarauksen voit peruuttaa viimeistään vuorokautta ennen sähköisten terveyspalvelujen kautta.