Siirry sisältöön

Ajanvaraus verkossa

Alle 15-vuotiaan lapsensa puolesta asioivan huoltajan tulee ennen ensimmäistä nettiajanvarausta täyttää sekä puolesta-asiointisopimus että verkkoasioinnin suostumuslomake. Kun ne ovat voimassa, voit jatkossa vain kirjautua palveluun ajan varaamiseksi.

Kuva: Verkkoasioinnin vaiheita koskeva infograafi.

Puolesta-asiointi ja suostumuslomake

1) Kun varaat aikaa alaikäisen lapsesi puolesta, täytä ensin puolesta-asiointia koskeva sopimus. Sopimuksen hyväksymisestä ei tule ilmoitusta, mutta kirjauduttuasi sähköisiin terveyspalveluihin puolesta-asioitavien lasten nimet ovat nähtävissäsi.

2) Lisäksi sinun pitää täyttää verkkoasioinnin suostumuslomake jokaisesta lapsesta erikseen. Suostumuslomakkeen jättäminen onnistuu kolmen arkipäivän kuluttua puolesta-asiointia koskevan sopimuksen täyttämisestä.

Kirjaudu palveluun

3) Puolesta-asiointia koskeva sopimus ja verkkoasioinnin suostumuslomake pitää täyttää vain kerran. Kun ne ovat voimassa, voit jatkossa vain kirjautua palveluun ajan varaamiseksi.

Ulkoinen linkkiKirjaudu sähköisiin terveyspalveluihin

Asiointi vaatii tunnistautumista joko verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Ajanvarausmahdollisuudet

Ajan voi varata kouluterveydenhoitajan ilmoituksen mukaisesti

  • laajaan (1., 5. ja 7. luokan) terveystarkastukseen
  • välivuosien (2., 3., 4., 6., 8. ja 9. luokan) terveystarkastukseen
  • seurantakäynnille oppilaan henkilökohtaisen terveydenhoitosuunnitelman mukaisesti esim. kasvun, verenpaineen tai lääkityksen seurantaan

Ennen vastaanottoa on hyvä täyttää ja tulostaa vastaanotolle mukaan terveystarkastuksen esitietolomakkeet:

Kun aikoja on varattavissa sähköisesti, kouluterveydenhoitaja välittää mahdollisuudesta tiedon Helmin tai Wilman välityksellä huoltajalle. Sähköisten palvelujen käyttö edellyttää puolesta-asiointisopimusta (alle 15-vuotiaasta) sekä huoltajan antamaa suostumusta sähköiseen asiointiin.