Siirry sisältöön

Yleisötilaisuuksien järjestäminen koronapandemian aikana

Voimassa olevat rajoitukset yleisötilaisuuksista löytyvät Aluehallintoviraston (AVI) sivuilta:

Ulkoinen linkkiPirkanmaalla voimassa olevat yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset


Yleisötilaisuuksien yleisömääriä ei enää rajoiteta Pirkanmaalla. Tapahtumia voidaan järjestää Tampereen kaupungin tiloissa niiden sallimalla yleisömäärällä.


Tapahtuman järjestäjien tulee huolehtia terveysturvallisuudesta tartuntatautilain § 58 c mukaisesti.

Oletko järjestämässä yleisötilaisuutta? Sinun tulee noudattaa voimassa olevia määräyksiä ja huolehtia että, Ulkoinen linkkitartuntatautilain pykälän 58 c asiat tulevat huomioiduiksi.

Tilaisuuden järjestämisessä on hyvä huomioida myös:
- Ulkoinen linkkiOpetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä eräiden tilojen käytössä

Yleisötilaisuuden järjestäjänä vastaat siitä, että noudatat terveysturvallisuutta koskevia määräyksiä vallitsevan tilanteen mukaisesti. Tapahtuman koosta ja luonteesta riippuen saatat tarvita myös poliisin luvan tapahtumalle. Myös kirjallinen terveysturvallisuussuunnitelma saatetaan tarvita.

Kuinka laadit terveysturvallisuussuunnitelman?

  • Perehdy Ulkoinen linkkitartuntatautilain pykälän 58 c sisältöön.
  • Täytä tältä verkkosivulta löytyvä Terveysturvallisuussuunnitelma-lomake kokonaisuudessaan. Halutessasi voit laatia oman vapaamuotoisen suunnitelman, kunhan se sisältää samat ydinasiat kuin edellä mainittu lomake.
  • Tallenna laatimasi terveysturvallisuussuunnitelma itsellesi. Se on pyydettäessä esitettävä asiasta vastaaville viranomaisille.
  • Jos tapahtumasta on tehtävä ilmoitus poliisille, voi poliisi pyytää suunnitelman hyväksyntää myös tartuntataudeista vastaavalta viranomaiselta. Poliisin yhteystiedot tapahtumia koskevissa lupa-asioissa: turvallisuushallinto.sisa-suomi(at)poliisi.fi

Saat neuvoja suunnitelman laadintaan ja tarvittaessa hyväksynnän suunnitelmallesi seuraavilta Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijöiltä:

Apulaisylilääkäri
Jukka Karjalainen
puhelin 040 639 7859
sähköposti [email protected]

Epidemiologi, tartuntatautilääkäri
Sirpa Räsänen
puhelin 040 800 7562
sähköposti [email protected]