Siirry sisältöön

Yleisötilaisuuksien järjestäminen koronapandemian aikana

Voimassa olevat rajoitukset yleisötilaisuuksista löytyvät Aluehallintoviraston (AVI) sivuilta:
Ulkoinen linkkiPirkanmaalla voimassa olevat yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset


Koronapassin käyttö Tampereen kaupungin tiloissa
Tampereen kaupungin kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotiloissa järjestettävissä yli sadan henkilön yleisötilaisuuksissa, joissa ei voida osoittaa kaikille osallistujille omaa istumapaikkaa, edellytetään koronapassin esittämistä sisäänpääsyssä 24.11. - 19.12.2021.
Koronapassi käyttöön kaupungin kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotiloissa järjestettävissä yli 100 hengen yleisötilaisuuksissa (tiedote 24.11.2021)

Oletko järjestämässä yleisötilaisuutta? Sinun tulee noudattaa voimassa olevia määräyksiä ja laatia tapahtumaa koskeva hygieniasuunnitelma ("Terveysturvallisuussuunnitelma"), jossa Ulkoinen linkkitartuntatautilain pykälän 58 c asiat tulevat huomioiduiksi.

Tilaisuuden järjestämisessä on hyvä huomioida myös:
- Ulkoinen linkkiOpetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä eräiden tilojen käytössä

Yleisötilaisuuden järjestäjänä vastaat siitä, että noudatat terveysturvallisuutta koskevia määräyksiä vallitsevan tilanteen mukaisesti. Tapahtuman koosta ja luonteesta riippuen saatat tarvita myös poliisin luvan tapahtumalle.

Kuinka laadit terveysturvallisuussuunnitelman?

  • Perehdy Ulkoinen linkkitartuntatautilain pykälän 58 c sisältöön.
  • Täytä tältä verkkosivulta löytyvä Terveysturvallisuussuunnitelma-lomake kokonaisuudessaan. Halutessasi voit laatia oman vapaamuotoisen suunnitelman, kunhan se sisältää samat ydinasiat kuin edellä mainittu lomake.
  • Tallenna laatimasi terveysturvallisuussuunnitelma itsellesi. Se on pyydettäessä esitettävä asiasta vastaaville viranomaisille.
  • Jos tapahtumasta on tehtävä ilmoitus poliisille, voi poliisi pyytää suunnitelman hyväksyntää myös tartuntataudeista vastaavalta viranomaiselta. Poliisin yhteystiedot tapahtumia koskevissa lupa-asioissa: turvallisuushallinto.sisa-suomi(at)poliisi.fi

Saat neuvoja suunnitelman laadintaan ja tarvittaessa hyväksynnän suunnitelmallesi seuraavilta Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijöiltä:

Apulaisylilääkäri
Jukka Karjalainen
puhelin 040 639 7859
sähköposti [email protected]

Epidemiologi, tartuntatautilääkäri
Sirpa Räsänen
puhelin 040 800 7562
sähköposti [email protected]