Siirry sisältöön

Yleisötilaisuuksien järjestäminen koronapandemian aikana

Voimassa olevat rajoitukset yleisötilaisuuksista löytyvät Aluehallintoviraston (AVI) sivuilta:
Ulkoinen linkkiPirkanmaalla voimassa olevat yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset

Oletko järjestämässä yleisötilaisuutta? Sinun tulee noudattaa voimassa olevia määräyksiä ja laatia tapahtumaa koskeva hygieniasuunnitelma ("Terveysturvallisuussuunnitelma"), jossa tartuntatautilain pykälän 58 c asiat tulevat huomioiduiksi.

Yleisötilaisuuden järjestäjänä vastaat siitä, että noudatat terveysturvallisuutta koskevia määräyksiä vallitsevan tilanteen mukaisesti. Tapahtuman koosta ja luonteesta riippuen saatat tarvita myös poliisin luvan tapahtumalle.

Kuinka laadit terveysturvallisuussuunnitelman?

  • Perehdy Ulkoinen linkkiopetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeeseen ja Ulkoinen linkkitartuntatautilain pykälän 58 c sisältöön.
  • Täytä tältä verkkosivulta löytyvä Terveysturvallisuussuunnitelma-lomake kokonaisuudessaan. Halutessasi voit laatia oman vapaamuotoisen suunnitelman, kunhan se sisältää samat ydinasiat kuin edellä mainittu lomake.
  • Tallenna laatimasi terveysturvallisuussuunnitelma itsellesi. Se on pyydettäessä esitettävä asiasta vastaaville viranomaisille.
  • Jos tapahtumasta on tehtävä ilmoitus poliisille, voi poliisi pyytää suunnitelman hyväksyntää myös tartuntataudeista vastaavalta viranomaiselta. Poliisin yhteystiedot tapahtumia koskevissa lupa-asioissa: turvallisuushallinto.sisa-suomi(at)poliisi.fi

Saat neuvoja suunnitelman laadintaan ja tarvittaessa hyväksynnän suunnitelmallesi seuraavilta Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijöiltä:

Apulaisylilääkäri
Jukka Karjalainen
puhelin 040 639 7859
sähköposti [email protected]

Epidemiologi, tartuntatautilääkäri
Sirpa Räsänen
puhelin 040 800 7562
sähköposti [email protected]