Siirry sisältöön

Osallisuutta vahvistava kuntouttava työtoiminta ja sosiaalinen kuntoutus

  • Haluaisitko päivärytmiä tukevaa toimintaa ja mielekästä tekemistä arkeesi?
  • Toivoisitko saavasi lisää sosiaalisia suhteita ja hyvinvointiasi tukevia verkostoja?
  • Tarvitsetko kuntoutumistasi tukevaa toimintaa?

Tampereen kaupungin aikuissosiaalityön palvelut tarjoavat toimintakyvyn ja elämänhallinnan vahvistamiseksi Ulkoinen linkkikuntouttavan työtoiminnan lakiin perustuvaa osallisuutta vahvistavaa kuntouttavaa työtoimintaa sekä Ulkoinen linkkisosiaalihuoltolakiin perustuvaa sosiaalista kuntoutusta.

Kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut sisältävät avustavia työtoimintatehtäviä ja/tai ryhmätoimintaa sekä yksilöllistä ohjausta. Kanssasi sovitaan yksilöllisesti toiminnan sisällöstä, tavoitteista ja toteuttamistavoista. Saat tukea ja ohjausta tavoitteidesi edistämiseen. Sinua voidaan tukea esim. arjenhallintaan, oman elämän suunnan löytymiseen, terveyteen ja hyvinvointiin tai päihde- ja mielenterveysasioihin liittyen.

Osallisuutta vahvistava kuntouttava työtoiminta

Osallisuutta vahvistava kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu sinulle, jos olet ollut pitkään työttömänä, etkä työ- ja toimintakyvyn rajoitusten vuoksi voi osallistua työllistymistä edistäviin palveluihin tai ottaa vastaan työtä.

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on kohentaa elämänhallintaasi sekä työllistymis- ja kouluttautumisedellytyksiäsi. Toimeentulonasi kuntouttavan työtoiminnan ajalta on työttömyysetuus sekä osallistumispäivien osalta kulukorvaus. Lisäksi saat julkisen liikenteen kuukausilipun sekä toimintapäivinä lounaan.

Osallisuutta vahvistavaan kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan aktivointisuunnitelmalla tai monialaisella työllistymissuunnitelmalla. Keskustele mahdollisuudestasi kuntouttavaan työtoimintaan oman sosiaalityöntekijäsi kanssa tai TE-toimistossa, Ohjaamolla tai Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluissa OMA-valmentajasi kanssa.

Kysy lisää: sostyovahvistavatyotoiminta(at)tampere.fi

Sosiaalinen kuntoutus

Sosiaalisen kuntoutuksen avulla vahvistetaan toimintakykyäsi, edistetään osallisuuttasi sekä torjutaan syrjäytymistäsi. Sosiaalisen kuntoutuksen aikana voidaan tukea elämänhallintaasi, arjen taitojasi ja sosiaalisten verkostojen luomista sekä selvittää tarkemmin kuntoutustarpeitasi.

Palvelun tavoitteena on tukea sinua mielekkään ja hyvinvointia vahvistavan arjen rakentamisessa. Voit osallistua sosiaaliseen kuntoutukseen, jos tarvitset säännöllistä toimintaa kuntoutumisesi tueksi. Toimeentulonasi sosiaalisen kuntoutuksen ajalta on nykyinen etuutesi. Saat palveluun osallistuessasi julkisen liikenteen kuukausilipun ja toimintapäivinä lounaan.

Sosiaaliseen kuntoutukseen pääset mukaan, kun otat asian puheeksi oman sosiaalityöntekijäsi, hoitotahosi tai muun vastaavan tahon kanssa. Nuorten starttitoimintaan on mahdollista hakeutua ottamalla yhteyttä startin ohjaajiin.

Voit myös itse ottaa yhteyttä ja kertoa halukkuudestasi sosiaaliseen kuntoutukseen.
Kysy lisää: sostyososiaalinenkuntoutus(at)tampere.fi

Palveluntuottajat

Osallisuutta vahvistavaa kuntouttavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta järjestetään yhdistyksissä ja säätiöissä. Aikuissosiaalityö hankkii palveluja seuraavilta toimijoilta:

Työtoiminta

Nuorten starttitoiminta

Ryhmätoiminta
Silta-Valmennusyhdistys ry, Sopimusvuori ry, Valo-Valmennusyhdistys ry, ViaDia Pirkanmaa ry

Pitkäaikaiskuntoutujien päivä- ja ryhmätoiminta