Siirry sisältöön

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP)

Kuva: Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä -hankkeen logo

Tampereella on käytössä sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP). Järjestelmä automatisoi palvelujen tarjoamista ja helpottaa kuntien, kuntalaisten ja palveluja tarjoavien yritysten toimintaa. Järjestelmä kytkee asiakkaat, palvelut, palveluntuottajat ja laskutuksen samaan kokonaisuuteen.

Valtakunnallinen ratkaisu hyvinvointipalvelujen järjestämisen tueksi ja toiminnan kehittämiseen otettiin käyttöön Tampereella 2014.

Järjestelmä soveltuu käytettäväksi palvelujen järjestämistavasta (palveluseteli tai ostopalvelu) riippumatta erilaisiin palveluihin. Se on käytössä Tampereella mm. kotihoidossa ja palveluasumisessa. Asiakasohjaaja voi tarjota asiakkaalle palveluseteliä kertoessaan eri palveluvaihtoehdoista. Valittuaan palvelusetelin asiakas voi vertailla ja valita tilanteeseensa sopivan palveluntuottajan eri vaihtoehdoista. Palvelusetelituottajaksi voi hakeutua jatkuvasti niihin palveluihin, joissa se on käytössä. Kaikki käytössä olevat palvelusetelit ja hyväksytyt palveluntuottajat eivät ole PSOP-järjestelmässä (esimerkiksi erikoissairaanhoito ja päiväkotihoito). Ostopalvelun osalta hakeutuminen palveluntuottajaksi tapahtuu palvelujen kilpailutusten kautta.

Järjestelmän käyttö

Sähköinen palvelu- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP) otetaan käyttöön vaiheittain. Se löytyy osoitteesta https://parastapalvelua.fi:

PSOP-tuki
Järjestelmän käytön teknisissä ongelmissa (esim. lukkiutuneen tunnuksen avaaminen ja tapahtumakirjauksiin liittyvät ongelmat) voit ottaa yhteyttä Tampereen PSOP-tukeen sähköpostilla psop(at)tampere.fi.

Käytössä olevat palvelusetelit

Palvelusetelituottajaksi?

Palvelusetelituottajaksi voi hakea jatkuvasti.

***
Tietosuoja

PSOP-järjestelmän tietosuojaseloste löytyy parastapalvelua.fi -sivustolta:

Lisätietoa tietosuojasta, Tampereen kaupungin rekistereistä laadituista tietosuojaselosteista (rekisterinpitäjän informaatio rekisteröidyille) ja rekisteröityjen oikeuksista löytyy osoitteesta www.tampere.fi/tietosuoja:

Lisätietoja

Suunnittelija
Päivi Juurinen
puhelin 040 801 6785
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/psop