Siirry sisältöön

Influenssarokotukset

Influenssarokotuksiin ei anneta enää aikoja

Influenssarokotteiden suuren kysynnän vuoksi terveysasemien, opiskeluterveydenhuollon, kouluterveydenhuollon ja neuvoloiden rokotuksiin ei anneta uusia aikoja.

Influenssarokotuksia annetaan ajanvarauksella Oriveden terveyskeskuksessa (Sairaalantie 6).

Varaa rokotusaika

Rokotukset ovat käynnissä. Voit varata ajan rokotukseen sähköisesti:

Ajanvaraus onnistuu myös puhelmitse eli rokotusaikoja saa varattua

  • terveyskeskuksen ajanvarausnumerosta 03 5657 5770, ma - to klo 8 - 15.30, pe ja aattopäivinä klo 8 - 15
  • aikuisneuvonnan puhelinnumerosta 040 133 6775, arkisin klo 11 - 12

Lähes kaikilla mahdollisuus rokotteeseen

Maksuttoman kausi-influenssarokotuksen saavat seuraavat ryhmät: 65 vuotta täyttäneet, 6 kuukauden - 6 vuoden ikäiset lapset, sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, raskaana olevat naiset, varusmiehet ja -naiset sekä tammikuussa 2021 varusmiespalvelukseen astuvat. Myös influenssariskissä olevilla, erityisesti imeväisten, raskaana olevien ja vanhusten läheisillä on mahdollisuus maksuttomaan rokotukseen.

Raskaana olevat naiset ja alle kouluikäiset lapset rokotetaan omassa neuvolassa normaalin käynnin yhteydessä tai erikseen sovittuna ajankohtana.

Aiemmin rokottamattomat alle 9-vuotiaat lapset tarvitsevat kaksi rokotusta kuukauden välein, jolloin ensimmäinen rokotus suositellaan otettavaksi marraskuun aikana. 2-vuotiaille annetaan rokote nenäsumutteena, eikä tehosteannosta tarvita.

Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut koululaiset ja opiskelijat rokotetaan koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa.

Kausi-influenssakotukseen tulevilla olisi hyvä olla Kela-kortti mukana. Rokottamisen helpottamiseksi kannattaa pukea päälle vaate, jonka hihan saa helposti nostettua ylös. Rokotuksen jälkeen on syytä varautua levähtämään rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan.

Sairaanhoitaja neuvoo flunssaisia

Influenssakauteen varautuen Oriveden terveysasema on muuttanut toimintakäytäntöjään sairastuneiden potilaiden hoitamisessa. Jos potilas varaa influenssan vuoksi aikaa terveysasemalle, hänet ohjataan sairaanhoitajan vastaanotolle. Sairaanhoitaja antaa ohjeet ja tarvittaessa kolmen päivän sairausloman. Sairauden pitkittyessä hän voi myöntää vielä kaksi lisäpäivää.


Lisätietoja:
Osastonhoitaja Anna-Mari Alavillamo, puhelin 040 133 6496