Siirry sisältöön

Huoli-ilmoitus aikuisesta

Huoli aikuisen hyvinvoinnista voi herätä, jos ihminen ei itse kykene hankkimaan apua tai ymmärrä omaa avun tarvettaan. Huoli-ilmoituksen voi tehdä kuka vain. Yhteistyön helpottamiseksi on hyvä kertoa huolen kohteena olevalle henkilölle huolestaan ja aikomuksestaan olla asiasta yhteydessä sosiaaliviranomaisiin.

Voit ilmaista huolesi joko verkkolomakkeella tai soittamalla sosiaalipalvelujen neuvontaan , puhelin 03 5657 0200, arkisin klo 9 - 15. Huoli-ilmoitus on tarkoitettu käytettäväksi kiireettömissä tilanteissa.

Kun huoli-ilmoitus saapuu sosiaalipalvelujen neuvontaan, sosiaalitoimen työntekijä ottaa yhteyttä puhelimitse huolen kohteena olevaan henkilöön ja selvittää hänen tilannettaan ja palvelutarvettaan. Huolen kohteena olevalla henkilöllä on oikeus kieltäytyä palvelutarpeen arvioinnista ja avun vastaanottamisesta. Huoli-ilmoituksen tekijälle ei voida ilman huolen kohteena olevan henkilön suostumusta antaa tietoja asian etenemisestä.

Kiireellisissä tilanteissa sinun tulee soittaa hätänumeroon 112 (välitön henkeä ja terveyttä uhkaava tilanne) tai sosiaalipäivystykseen, puhelin 0500 625 990, joka palvelee ympäri vuorokauden.


Jos olet huolissasi tamperelaisesta tai orivesiläisestä henkilöstä, jonka mielenterveys huolestuttaa sinua, olethan yhteydessä Ensiohjauspoliklinikka Ensioon. Ensiohjauspoliklinikka Ensio auttaa 18 - 64 -vuotiaita asiakkaita, jotka tarvitsevat arviointia ja ohjausta mielenterveyteen ja/tai päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa:
- takaisinsoittopalvelu numerossa 03 311 59600, ma - pe klo 8.15 - 15.30
- neuvontapuhelin 040 639 7780, ma - pe klo 8.15 - 15