Siirry sisältöön

Psykoterapia

Psykoterapeuttien hakupalvelu

Psykoterapian tavoitteena on poistaa tai lievittää psyykkisiä häiriöitä ja niihin liittyvää kärsimystä, tukea psyykkistä kasvua ja kehitystä sekä lisätä henkilön valmiuksia itse ratkaista ongelmiaan. Nopealla ja hyvällä psykoterapialla voidaan estää psyykkisestä ongelmasta kärsivän toimintakyvyn heikkeneminen ja sairauden kroonistuminen. Perheterapeuttisilla jaksoilla voidaan ehkäistä muiden perheenjäsenten sairastumista.

Psykoterapiaa on useita eri suuntauksia. Keskeisiä suuntauksia ovat kognitiivinen terapia, kognitiivinen käyttäytymisterapia, psykodynaaminen terapia sekä erilaiset perhe- ja ryhmäterapiat. Käyntitiheys vaihtelee terapiasuuntauksesta riippuen yleensä yhdestä kahteen kertaan viikossa.

Minduu-palvelun avulla voit etsiä itsellesi sopivaa psykoterapeuttia:

Psykoterapiaa palvelusetelillä

Lyhyet psykoterapiajaksot sekä 13 - 17 -vuotiaille että aikuisille

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen potilaille voidaan myöntää palveluseteli vaihtoehtona erikoissairaanhoidon hoitojaksolle. Palvelusetelit myöntää erikoissairaanhoidossa toimiva lähetetiimi, johon kuuluvat mm. sairaanhoitajia ja psykiatri.

Palveluseteli koskee sekä yksilö- että perhekohtaisia lyhyitä psykoterapiajaksoja, joissa hoidon päämäärä ja tavoite ovat selkeät.

Potilaalle lähetetään ohjeet palvelusetelin käyttöönotosta postitse. Palvelusetelillä annettavan terapian kesto on 5 - 10 kertaa.Terapia on potilaalle maksutonta.