Siirry sisältöön

Psykiatria- ja päihdekeskus

Psykiatria- ja päihdekeskuksessa tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on mielenterveys- ja/tai päihdeongelmia.

Valokuva: Sisäänkäynti Sarviksen kiinteistön B-rappuun.

Psykiatriakeskus

Psykiatriakeskus
puhelin 03 565 715, reseptien uusimispyynnöt, ajanvarausten peruutukset, tiedustelut, ma - pe klo 8.15 - 15.30
puhelin 040 639 7780, päivystävä työntekijä (kriisitilanteet), ma - pe klo 8.15 - 15. Ei asiointia tekstiviestein.
faksi 03 5657 5919
33900 Tampere

Puhelinajat työntekijöille: ma - pe klo 11.30 - 12


Psykiatriakeskuksessa arvioidaan uusien potilaiden hoidon tarve ja toteutetaan lyhytaikashoitoa. Palvelut sisältävät psykiatrista tutkimusta, intensiivistä hoitoa ja kuntoutusta, psykoterapia-arvioita, työhön ja opiskeluun paluun tukemista. Hoitoon hakeudutaan lääkärin lähetteellä.

Hoito psykiatriakeskuksessa alkaa tutkimus- ja arviointikäynneillä, jolloin selvitellään potilaan tilannetta ja voimavaroja sekä tehdään hoitosuunnitelma. Hoitomuotoina käytetään mm. yksilökeskusteluja, perhe- ja verkostotyötä, erilaisia ryhmämuotoisia hoitoja ja lääkehoitoa sekä sosiaalisen tilanteen selvittelyä. Hoitoon voidaan liittää myös päiväsairaalahoito ja kotikäyntejä.

Hoidon ja varhaiskuntoutuksen tavoitteena on psyykkisen tasapainon palauttaminen ja sairauden oireiden hallinta, arkiselviytymisen ja elämän hallinnan vahvistuminen, omien voimavarojen saaminen käyttöön sekä parempi elämän laatu. Tarvittavia tukitoimia suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä potilaan, hänen verkoston ja palveluja tarjoavien tahojen kanssa. Toteutunutta hoitoa arvioidaan ja suunnitellaan määräajoin yhdessä potilaan kanssa.

Hoidossa olevien potilaiden läheisillä on mahdollisuus varata itselleen aika omaisneuvontaan: puhelin 03 565 715.

Päihdekeskus

Päihdekeskus
vaihde 03 565 715, ma - pe klo 8.15 - 15.30
puhelin 040 639 7780, päivystävä työntekijä, ma - pe klo 8.15 - 15
33900 Tampere

Päihdekeskuksessa arvioidaan pääasiassa yli 18-vuotiaiden työikäisten alkoholi-, kannabis- lääke- ja toiminnallisesta riippuvuudesta - kuten peliriippuvuudesta - kärsivien potilaiden hoidon tarve ja toteutetaan määräaikaisia hoitojaksoja. Palvelut sisältävät myös alkoholin toistuvaan käyttöön liittyviä ja ammattiautoilijoiden ajokorttiarvioita sekä työnantajan päihdehoitoon ohjaamien potilaiden hoitoa.

Hoitoon hakeudutaan lääkärin lähetteellä tai Ensiohjaus Ension arvioinnin perusteella. Hoito on maksutonta lääkärinlausuntoja lukuunottamatta. Peruuttamattomista käynneistä veloitetaan poisjääntinaksu 50,80 euroa.

Hoidon tavoitteena on riippuvuusongelman hallintaan saaminen, arkiselviytymisen ja elämän hallinnan vahvistuminen, omien voimavarojen saaminen käyttöön sekä elämänlaadun parantuminen. Tarvittavia tukitoimia suunnitellaan yhdessä potilaan, tämän verkoston ja palvelun tarjoajien kanssa. Yksilöhoidon rinnalla keskeistä on läheisten mukaan otto hoitoon, ryhmähoidot ja yhteistyö kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Taidenäyttelyt

Psykiatria- ja päihdekeskuksessa pidetään taidenäyttelyitä, joissa on esillä pääasiassa kuvataidetta ja valokuvausta. Teokset voivat olla ammattitaiteilijoiden tekemiä, mutta myös harrastelijoilla on mahdollisuus tuoda töitään esille. Näyttelyiden tavoitteena on vähentää mielenterveysongelmiin liittyviä ennakkoluuloja sekä tarjota taide-elämyksiä poliklinikalla asioiville potilaille ja heidän läheisilleen. Näyttelyt ovat avoinna arkisin klo 8 - 15.30 osoitteessa Hatanpäänkatu 3 B (2. krs).

Toivotko omaa näyttelyä psykiatria- ja päihdekeskukseen?
Täytä oheinen hakemus. Otamme yhteyttä, jos voimme tarjota sinulle näyttelymahdollisuutta.


Asiakaspalaute

Voit antaa palautetta palveluista myös verkossa: