Siirry sisältöön

Päiväsairaalat

Psykiatrisessa hoidossa ja kuntoutuksessa painotetaan avohoitoa sairaalahoidon sijaan. Tampereella toimii kaksi päiväsairaalaa, jotka tarjoavat tehostettua psykiatrista avohoitoa aikuisille tamperelaisille.

Päiväsairaalaan hakeudutaan lääkärin lähetteellä, esim. terveyskeskus-, työterveys-, yksityis- tai psykiatrian poliklinikan lähetteellä. Lähetteen saavuttua asiakkaalle ilmoitetaan arviointihaastattelun/kartoituskäynnin ajankohta kutsukirjeellä tai puhelimitse.

Hoitoon pääsyn nopeuttamiseksi lähettävä työntekijä voi ottaa yhteyttä päiväsairaalaan puhelimitse varatakseen arviointihaastattelu- tai kartoituskäyntiajan ja neuvotellakseen hoidon sopivuudesta.

Päiväsairaala 1:n ja 3:n hoitopäivämaksu on 17,90 euroa per päivä, maksu sisältää aamupalan, lounaan ja päiväkahvin. Lasku hoitopäivistä lähetetään potilaalle kotiin. Päiväsairaalamaksut kerryttävät kunnallista asiakasmaksukattoa.

Päiväsairaalahoidon aikana potilas huolehtii itse lääkkeistään, maksaa itse matkansa sekä lääkärinlausunto- ja todistuspalkkiot.