Siirry sisältöön

Pirkanmaan mielenterveys- ja päihdepalveluiden integraatio

Osa Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluista siirtyi osaksi Taysia 1.1.2021

Osa Tampereen, Oriveden, Pirkkalan ja Vesilahden asukkaita palvelevista mielenterveys- ja päihdepalveluista yhdistyi 1.1.2021 Taysin psykiatrian kanssa. Muutoksessa 16 kaupungin yksikköä ja 205 työntekijää siirtyivät sairaanhoitopiirille.

Yhdistymisen tavoitteena on:

  • helpottaa avohoitopainotteisten, asiakaslähtöisten palveluketjujen rakentamista yhdistämällä avo- ja sairaalahoito samaan organisaatioon,
  • vahvistaa mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämistä, monipuolistaa palvelutarjontaa ja helpottaa rekrytointeja keräämällä alan osaaminen yhteen sekä
  • turvata Pirkanmaan mielenterveys- ja päihdepalvelujen saatavuus, laatu ja resurssit pitkälle tulevaisuuteen etenemällä kohti maakunnallista sote-yhteistyötä.

Tampereen kaupungin vastuulla olleiden asiakkaiden hoitosuhteet hoitavaan työntekijään säilyvät yhdistymisessä pääsääntöisesti ennallaan. Joidenkin yksiköiden nimiä muutettiin yhdistymisen yhteydessä.

Kaupungin terveysasemilla on jatkossakin perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdetyötiimit, jotka tarjoavat perustason palvelua terveysasemilla. Esimerkiksi lievät masennukset hoidetaan kaupungin terveysasemilla.

Tampereen kaupungille jäivät mm. nuorisopsykiatrian palvelut sekä perusterveydenhuollon mielenterveys- ja päihdetiimit, psykogeriatrian osastot U1 ja U2, selviämis- ja katkaisuhoitoasema Selkis, asumispäivystys ja tukiasumisen yksikkö Tastu, päihtyneiden päivätoimintakeskus Huoltsu sekä kotiin suunnattu tuki mielenterveys- ja päihdeasiakkaille eli Konsti.

Paremmat mielenterveys- ja päihdepalvelut -tilaisuuden videoltallenne

Keskustelutilaisuus tulevaisuuden mielenterveys- ja päihdepalveluista sekä Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhdistämissuunnitelmista pidettiin Keskusvirastotalolla 5.2.2020.

Ulkoinen linkkiParemmat mielenterveys- ja päihdepalvelut -tilaisuuden videotallenne

Lisätietoja

Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri:
Toimialuejohtaja
Hanna-Mari Alanen
puhelin 050 367 5290

Tampereen kaupunki:
Palvelujohtaja
Maritta Närhi
puhelin 050 320 6325