Siirry sisältöön

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Koronavirustilanne

Mielenterveys ja päihdepalvelujen avohoito jatkuu. Vastaanotot hoidetaan mahdollisuuksien mukaan etänä joko puhelimitse ja muita sähköisiä palveluja hyödyntäen (esim. Skype). Sovi hoidostasi ja yhteydenpidostasi oman työntekijäsi kanssa, joten ole yhteydessä ensisijaisesti siihen yksikköön, jossa olet hoidossa.
Kaikki ryhmätoiminta on toistaiseksi tauolla.


Ensiohjaus Ensio on avoinna normaalisti. Paikan päälle voi tulla arkisin klo 8.15 - 11. Neuvontapuhelin vastaa numerosta 040 639 7780 arkisin klo 8.15 - 15. Akuuttitilanteessa voi olla yhteydessä myös akuuttipsykiatrian poliklinikan päivystävään sairaanhoitajaan, puhelin 040 806 2606 arkisin klo 8 - 15.


Huoltsu, Konsti, Liikkuva psykiatrinen työryhmä, Selviämis- ja katkaisuhoitoasema sekä Tastu palvelevat toistaiseksi. Huomioithan yleiset hygieniaohjeet tartuntojen välttämiseksi.


Huumehoidon avopalvelut Tampereen (ent. Jeesi) terveysneuvonta on auki ma, ke ja pe klo 12.30 - 15.30 ja päivystysvastaanotto ma ja ke klo 13 - 15. Yhteisötoiminnot ovat tauolla. Korvaushoidon lääkejako jatkuu normaalisti, mutta nuhaiset, kuumeiset tai kurkkukipuiset asiakkaat eivät voi tulla sisälle yksikköön vaan heidän on otettava yhteyttä puhelimitse. Breikin terveysneuvonta on auki ti ja to klo 13 - 15. Liikkuva terveysneuvontayksikkö ei ole toistaiseksi liikenteessä.


Tukea ja neuvontaa puhelimitse ja verkossa
• Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelin: Ulkoinen linkkiMieli.fi

• Mielenterveyden keskusliitto - tukea ja apua puhelimitse ja verkossa: Ulkoinen linkkiwww.mtkl.fi

• Osviitta, puhelin 0400 734 793

• Mielenterveysomaiset Ulkoinen linkkiPirkanmaa FinFami ry , puhelin 040 722 4292

• Valtakunnallinen kriisipuhelin 09 2525 0111

• Muista myös Mielenterveystalon oma-apuohjelmat: Ulkoinen linkkiMielenterveystalo


Lisätietoja ja toimintaohjeita koronavirukseen liittyen: www.tampere.fi/koronavirus

Mielenterveys- ja päihdeongelmat koskettavat monia. Ongelmia voi olla itsellä, perheenjäsenellä tai muulla läheisellä. Ongelmien hoito on sitä helpompaa, mitä varhaisemmassa vaiheessa niihin haetaan apua. Ota ensisijaisesti yhteyttä peruspalveluihin esim. terveysasemaasi tai neuvolaasi. Tampereella on myös useita matalan kynnyksen palveluja, joihin ei tarvita lähetettä.

Hoitoon hakeutuminen

Mistä liikkeelle?

Tarvitseko apua? Oletko masentunut tai huolissasi lapsestasi? Onko läheiselläsi ongelmia alkoholin kanssa?
Mistä liikkeelle -osiossa on kuvattu erilaisia elämän ongelmatilanteita ja osoitettu tahoja, joihin voit ottaa yhteyttä. Niistä ohjataan tarvittaessa eteenpäin.

Tarvitseko apua? Oletko masentunut tai huolissasi lapsestasi? Onko läheiselläsi ongelmia alkoholin kanssa?
Mistä liikkeelle -osiossa on kuvattu erilaisia elämän ongelmatilanteita ja osoitettu tahoja, joihin voit ottaa yhteyttä. Niistä ohjataan tarvittaessa eteenpäin.

Mielen liikettä -blogi

Kuva: Mielen liikettä -blogin tunnuskuva. Mielen liikettä -blogin kirjoittajat

Poikkeukselliset olosuhteet
Sadepisaroita haavan lehdellä.

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/mielenterveysjapaihdepalvelut