Siirry sisältöön

Eron jälkeinen perheasioiden sovittelu

Perheasioiden sovittelu on vapaaehtoinen, luottamuksellinen ja asiakkaille maksuton palvelu. Se on tarkoitettu tamperelaisille ja orivesiläisille eropäätöksen tehneille vanhemmille, joilla on alle 18-vuotiaita lapsia.

Sovittelussa tarjotaan keskusteluapua

  • lasten asioiden järjestämisessä avo- tai avioeron jälkeen
  • sopimusten vahvistamisen jälkeen esiin nousseiden ristiriitaisuuksien pohtimisessa.

Perheasioiden sovittelun lähtökohtana on turvata lapsen näkökulman huomioiminen vanhempien erotilanteessa. Sovittelu ei tarjoa pariterapeuttista työskentelyä. Tarkoituksena on vanhemmuuden jatkumisen turvaaminen parisuhteen päättymisestä huolimatta. Sovittelua tehdään parityönä.

Miten sovittelu etenee?

  • Vanhemmat tavataan ensin erikseen ns. erilliskäynneillä. Erilliskäynneillä vanhemmille selvitetään tarkemmin, mistä sovittelussa on kyse ja käydään läpi, mistä asioista vanhempi haluaa sovittelussa sopia.
  • Erilliskäyntien jälkeen vanhemmilla on yhdestä neljään yhteistä tapaamista. Vanhemmat neuvottelevat tavoitteenaan löytää ratkaisuja lasten asioiden järjestämiseen ja arjen käytäntöihin.
  • Viimeisellä kerralla on mahdollisuus sopia seurantatapaamisesta.
  • Sovittelun päätteeksi on mahdollista tehdä lastenvalvoja-sovittelijan luona viralliset sopimukset lapsia koskevista asioista.

Ajanvaraus

Perheasioiden sovittelun ajanvaraus: puhelin 040 806 4046, maanantaisin klo 8 - 9 ja keskiviikkoisin 14 - 15

Sovittelijat: Pia Kajander, Marianne Mäkelä, Katariina Ronkonen, Anne Tuominen ja Anne Valkeejärvi
Käyntiosoite: Rautatienkatu 10 (6. krs), 33100 Tampere