Siirry sisältöön

Perheneuvola

Kuva: Petra Heikkilän Suojassa-teos
Petra Heikkilän Suojassa-teos
Perheneuvola
puhelin 040 800 7910, neuvonta ja ajanvaraus ma, ke klo 12 - 14 ja to klo 9 - 11
puhelin 040 800 4863, toimisto (ei ajanvaraus)
faksi 03 5657 5218
Tipotien sosiaali- ja terveysasema (1. krs, siivet B, C ja D)
33230 Tampere
avoinna ma - pe klo 8.30 - 15.45

Bussiyhteydet: Reittioppaan reittiehdotus (täytä itse lähtöpaikkasi, määränpää on jo valmiiksi valittuna).


Perheneuvola palvelee tamperelaisia lapsiperheitä. Se auttaa lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä kysymyksissä ja perheen vuorovaikutusongelmissa. Lasten asioissa palvelut on tarkoitettu alle 13-vuotiaille.

Perheneuvolaan voit ottaa yhteyttä, kun

  • vanhempana olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, sosiaalisesta selviytymisestä tai kehityksestä.
  • perheesi haluaa apua kriisitilanteeseen.
  • perheenjäsenten välillä on ristiriitoja.
  • perheessäsi harkitaan eroa tai tarvitaan apua erosta selviämiseen.

Voit itse ottaa yhteyttä perheneuvolaan. Jos lapsesi asiassa on asioitu muussa palvelupisteessä, on hyödyllistä pyytää ko. taholta lähete/yhteenveto perheneuvolaan.

Perheneuvolassa toimii alkutiimi, joka käsittelee kaikki uudet yhteydenotot sekä kolme alueellista palvelutiimiä ja Nepsy-tukitiimi. Uudet asiakkaat ohjataan ilmoittautumisen tai lähetteen perusteella oikean tiimin palveluihin. Asiakkaalle ilmoitetaan tapaamisaika joko kirjeitse tai puhelimitse. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Perheneuvolassa työskentelee lastenpsykiatreja, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä. Perheneuvolassa etsitään yhdessä perheen kanssa ratkaisuja huolenaiheisiin. Työmuotoja ovat ohjaus ja neuvonta, lapsen kasvuun, kehitykseen ja tunne-elämään liittyvät tutkimukset, erilaiset terapiat ja perheasioiden sovittelu erotilanteissa.

Asiakastyön lisäksi perheneuvola tarjoaa työnohjausta, koulutus- ja konsultaatiopalveluja lapsiperheiden kanssa työskenteleville sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä perusopetuksen ammattilaisille.

Perheasioiden sovittelu

Perheasioiden sovittelu on vapaaehtoinen keskustelumahdollisuus avio- tai avoeroa miettiville, erojärjestelyjä tekeville, jo eronneille ja puolisoille, jotka päätyvät jatkamaan yhdessä. Sovittelupalvelu on tarkoitettu tamperelaisille perheille, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia.

Perheasioiden sovittelussa voidaan sopia myös lasten tapaamisten järjestelystä.

Nepsy-tuki

Nepsy-tukitiimi tarjoaa neuvoja ja palveluja lasten, nuorten ja perheiden neuropsykiatrisiin pulmatilanteisiin. Nepsy-tukitiimi palvelee tamperelaisia ja orivesiläisiä alle 20-vuotiaita lapsia, nuoria ja heidän perheitään sekä heidän kanssaan työskenteleviä työntekijöitä. Palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja vapaaehtoisia. Palveluihin voi hakeutua ilman lähetettä ottamalla yhteyttä tiimin työntekijöihin.

Tukitiimi järjestää vanhemmille ja ammattilaisille nepsy-perustietoluentoja sekä räätälöityjä koulutuksia neuropsykiatrisista häiriöistä ja arjen selviytymiskeinoista eri ammattiryhmille.

Perheneuvolan johtaja
Sirkku Rahikkala
puhelin 040 800 4864
sähköposti [email protected]


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/perheneuvola