Siirry sisältöön

Tukihenkilötoiminta

Valokuva: Lautepelin äärellä.
Lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta
sähköposti [email protected]
puhelin 040 806 2181, vs. sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes
puhelin 040 773 8422, palvelusihteeri
Perheiden talo
33500 Tampere

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected], jos ei muuta ilmoiteta


Tukihenkilön voi saada tamperelainen ja orivesiläinen 7 - 17 -vuotias lapsi tai nuori, joka tarvitsee vaikean elämäntilanteensa vuoksi tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää.

Tukihenkilö on henkilökohtainen, luotettava ja turvallinen aikuinen ystävä, joka tarjoaa lapselle tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Tukihenkilö tapaa tuettavaa noin kaksi kertaa kuukaudessa harrastuksen tai muun yhteisen tekemisen parissa. Tukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, tehtävään soveltuviksi arvioituja täysi-ikäisiä henkilöitä, joiden oma elämä on tasapainossa ja joilla ei ole rikostaustaa.

Tukihenkilötoiminta on suunnitelmallista, ohjattua ja tavoitteellista vapaaehtoistoimintaa, jonka avulla edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia sekä tuetaan heidän kasvuaan ja kehitystään. Tukihenkilöllä on vaitiolo- ja raportointivelvollisuus, ja hän tekee tiivistä ja avointa yhteistyötä lapsen oman työntekijän kanssa. Tukihenkilönä toimimisesta maksetaan palkkio ja kulukorvaus. Tukisuhde edellyttää pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista luottamuksellisen suhteen rakentumiseksi. Siksi tukihenkilöltä odotetaan vähintään vuoden sitoutumista tukisuhteeseen.

Facebook

Haluaisitko ryhtyä tukihenkilöksi?

Tutustu tukihenkilötoimintaan oheisen aineiston avulla ja täytä lomake, jos olet kiinnostunut toimimaan tukihenkilönä. Olemme sinuun yhteydessä ennen seuraavaa tukihenkilökoulutusta.

Kun sinut on hyväksytty tukihenkilöksi, osallistut erilaisiin palavereihin:

Lapsi tai nuori, tarvitsetko tukihenkilöä? Tarvitseeko lapsesi tukihenkilöä?

Jos tarvitset luotettavaa aikuista kaveriksesi tai lapsesi tarvitsee tukihenkilöä, niin palauta oheinen lomake, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Lue ennen lomakkeen palauttamista tukihenkilön hakemiseen ja saamiseen liittyvä ohjeistus:

Katso myös


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tukihenkilo