Siirry sisältöön

Tukihenkilötoiminta

Sinustako tukihenkilö?

Tukihenkilökoulutus syyskuussa

Etsimme uusia tukihenkilöitä aikuiskaveriksi lapsille ja nuorille Tampereella ja Orivedellä. Toiminnasta kiinnostuneille vapaaehtoisille järjestetään kaksiosainen koulutus 22.9. ja ti 29.9. klo 16.30 - 20 Perheiden talolla (Itsenäisyydenkatu 21 b) . Koulutukseen kuuluu henkilökohtainen haastattelu erikseen sovittuna ajankohtana. Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Kouluttajina toimivat kaupungin perhepalvelujen työntekijät. Lisäksi kuullaan tukihenkilöiden kokemuksia tukihenkilönä toimimisesta.

Ilmoittaudu 13.9. mennessä osoitteeseen tukihenkilo(at)tampere.fi. Muistathan kertoa yhteystietosi ja mahdollisen erityisruokavaliosi. Varsinkin miestukihenkilöistä on kova pula.

Lisätietoja: Sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes, puhelin 040 806 2181

Tukihenkilön voi saada tamperelainen ja orivesiläinen 7 - 17 -vuotias lapsi tai nuori, joka tarvitsee vaikean elämäntilanteensa vuoksi tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää.

Lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta
sähköposti [email protected]
puhelin 040 806 2181, sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes
puhelin 040 773 8422, palveluneuvoja Jenna Mäkelä
Perheiden talo
33500 Tampere

Valokuva: Lautepelin äärellä.

Tukihenkilö on henkilökohtainen, luotettava ja turvallinen aikuinen ystävä, joka tarjoaa lapselle tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Tukihenkilö tapaa tuettavaa noin kaksi kertaa kuukaudessa harrastuksen tai muun yhteisen tekemisen parissa. Tukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, tehtävään soveltuviksi arvioituja täysi-ikäisiä henkilöitä, joiden oma elämä on tasapainossa ja joilla ei ole rikostaustaa.

Tukihenkilötoiminta on suunnitelmallista, ohjattua ja tavoitteellista vapaaehtoistoimintaa, jonka avulla edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia sekä tuetaan heidän kasvuaan ja kehitystään.

Tukihenkilöllä on vaitiolo- ja raportointivelvollisuus, ja hän tekee tiivistä ja avointa yhteistyötä lapsen oman työntekijän kanssa. Tukihenkilönä toimimisesta maksetaan palkkio ja kulukorvaus. Tukisuhde edellyttää pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista luottamuksellisen suhteen rakentumiseksi. Siksi tukihenkilöltä odotetaan vähintään vuoden sitoutumista tukisuhteeseen.

Facebook
Instagram

Haluaistko ryhtyä tukihenkilöksi?

Tukihenkilöiksi haetaan aivan tavallisia aikuisia ihmisiä, joiden oma elämä on tasapainossa. Sosiaali- tai terveysalan tuntemusta tai kokemusta lapsista ja nuorista ei tarvitse olla entuudestaan. Kaiken ikäiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Lapsi tai nuori, tarvitsetko tukihenkilöä? Tarvitseeko lapsesi tukihenkilöä?

Jos tarvitset luotettavaa aikuista kaveriksesi tai lapsesi tarvitsee tukihenkilöä, niin palauta oheinen lomake, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Lue ennen lomakkeen palauttamista tukihenkilön hakemiseen ja saamiseen liittyvä ohjeistus:


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tukihenkilo