Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Ero lapsiperheessä

Eron edessä? -illat

Piirros: Joutsenperhe.

Eron edessä? -illat ovat infotilaisuuksia eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä eroperheen läheisille. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin voi tulla kuuntelemaan ilmoittautumatta.

Illat järjestetään Laivapuiston perhetalossa, osoitteessa Tiiliruukinkatu 1 (käynti sisäpihalta perhetalon ja Finnparkin parkkihallin välistä).

Kevään ohjelma

 • 12.2. klo 17.30 - 19.30: Miltä parisuhteen päättäminen tuntuu? Miten erota puolisosta tunnetasolla? Mikä avuksi, jos entinen puoliso täyttää edelleen ajatukset?
  - Perheneuvoja Heidi Alatalja, Tampereen ev.lut. seurakuntien Perheasiain neuvottelukeskus
 • 19.2. klo 17 - 19.30: Mistä erossa sovitaan, mitä jos ei pystytäkään sopimaan? Mitä lastenvalvojalla tai käräjäoikeudessa tapahtuu? Kuka voi auttaa, jos asiat riitautuvat?
  - Lastenvalvoja Anne Tuominen, Tampereen kaupungin perheoikeudelliset palvelut, asianajaja ja varatuomari Elisa Ilmoniemi, Asianajotoimisto Roihu Oy ja käräjätuomari Virpi Pirhonen, Pirkanmaan käräjäoikeus
 • 5.3. klo 17.30 - 19.30: Miehenä ja isänä eron edessä. Mikä erokriisissä on normaalia ja mikä ei? Mikä auttaa? Miten ero muuttaa isyyttä?
  - Vastaava erotyöntekijä Kari Vilkko, Miessakit ry. Paikalla myös eron kokeneita EETUja eli Erosta Elossa -vertais-tukihenkilöitä.
 • 12.3. klo 17.30 - 19.30: Miten tukea lasta vanhempien erossa? Miten kykenen huomioimaan lapseni tarpeet muuttuvassa perhetilanteessa?
  - Psykologi Päivi Oksi-Walter ja sosiaalityöntekijä Päivi Toivonen, Tampereen kaupungin perheneuvola
 • 19.3. klo 17.30 - 19.30: Nuorten ajatuksia ja kokemuksia vanhempien erosta. Miltä ero näyttää nuoren silmin?
  - Nuorisotyön koordinaattori Outi Ritari-Alho, MLL Tampereen osaston eropalvelut. Mukana myös kokemusasiantuntija.
 • 26.3. klo 17.30 - 19.30: Väkivalta parisuhteessa ja erotilanteessa. Mitä on väkivalta? Miksi suhteesta ei välttämättä lähdetä? Mitkä ovat väkivallan merkit erotilanteessa? Mistä apua väkivaltaan?
  - Kriisityöntekijä, pari- ja perhepsykoterapeutti Karolina Bechinsky, Setlementti Tampere ry:n Perheväkivaltaklinikka

Lisätietoja: Anne Haring, puhelin 050 572 4691 ja sähköposti anne.haring(at)mll-tre.fi

Tietoa eroa pohtiville

Eroa harkitessaan vanhemmat kantavat huolta siitä, mitä ero tai sen uhka lapselle merkitsee. Mitä, miten, miksi? Kysymyksiä on paljon. Lapsen kannalta olennaista on vanhempien välisen yhteistyön rakentuminen eron jälkeen. Lapsi tarvitsee vanhemmiltaan aikaa, ymmärrystä, turvallisuutta ja tietoa muutoksista.

Katso myös


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/erolapsiperheessa