Siirry sisältöön

Ero lapsiperheessä

Eron edessä? -illat syksyllä 2021

Eron edessä? -illat ovat infotilaisuuksia eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä eroperheiden läheisille. Myös ammattilaiset ovat tervetulleita.

Tilaisuudet järjestetään sekä paikan päällä Eron ensiapupisteellä että etänä Teamsilla. Eron ensiapupiste sijaitsee osoitteessa Tiiliruukinkatu 1 (käynti sisäpihalta, kulku perhetalon ja Finnparkin parkkihallin välistä). Teams-linkit löytyvät Eron ensiapupisteen verkkosivuilta:

Tiistaina 5.10.2021 klo 17.30 - 19.30: Miltä parisuhteen päättäminen tuntuu? Miten erota puolisosta tunnetasolla? Mikä avuksi, jos entinen puoliso täyttää edelleen ajatukset?
- Perheneuvoja Leena Jokinen, Tampereen ev.lut. seurakuntien Perheasiain neuvottelukeskus

Tiistaina 12.10.2021 klo 17.30 - 19.30: Lasten asioista sopiminen ja yhteistyövanhemmuus. Mitä lastenvalvojalla tapahtuu? Miksi sopiminen on tärkeää?
- Lastenvalvoja Anne Tuominen, Tampereen kaupungin perheoikeudelliset palvelut

Tiistaina 26.10.2021 klo 17.30 - 19.30: Miten tukea lasta vanhempien erossa? Miten kykenen huomioimaan lapseni tarpeet muuttuvassa perhetilanteessa?
Psykologi Päivi Oksi-Walter ja sosiaalityöntekijä Päivi Toivonen, Tampereen kaupungin perheneuvola

Tiistaina 2.11.2021 klo 17.30 - 19.30: Riitaisat erot. Mitä käräjäoikeudessa tapahtuu? Millä kriteereillä lapsen etua arvioidaan?
- Käräjätuomari Jyrki Jylhä, Pirkanmaan käräjäoikeus

Lakiasiat erossa ja uusperheiden elämässä. Ositukset, perinnönjaot ja testamentit – Miten välttää ongelmat eron jälkeen ja kuolintapauksessa?
- Asianajaja ja varatuomari Elisa Ilmoniemi, Asianajotoimisto Roihu Oy

Tiistaina 9.11.2021 klo 17.30 - 19.30: Miehenä ja isänä eron edessä. Mikä erokriisissä on normaalia ja mikä ei? Mikä auttaa? Miten ero muuttaa isyyttä?
- Vastaava erotyöntekijä Kari Vilkko, Miessakit ry. Paikalla myös eron kokeneita EETUja eli Erosta Elossa -vertaistukihenkilöitä.

Tiistaina 16.11.2021 klo 17.30 - 19.30: Mielenterveys- tai päihdeongelma parisuhteessa ja erotilanteessa. Perheenjäsenten ja läheisten muuttuvat roolit. Avoimen vuorovaikutuksen tärkeys perheessä.
- Koordinaattori Juho Soukka sekä kokemusasiantuntijat, Mielenterveysomaiset Pirkanmaa-FinFami ry

Tiistaina 23.11.2021 klo 17.30 - 19.30: Väkivalta parisuhteessa ja erotilanteessa. Mitä on väkivalta? Miksi suhteesta ei välttämättä lähdetä? Mitkä ovat väkivallan merkit erotilanteessa? Mistä apua väkivaltaan?
- Kriisityöntekijä Samu Hisso, Setlementti Tampere ry:n Perheväkivaltaklinikka

Piirros: Joutsenperhe.

Tietoa eroa harkitseville

Eroa harkitessaan vanhemmat kantavat huolta siitä, mitä ero tai sen uhka lapselle merkitsee. Mitä, miten, miksi? Kysymyksiä on paljon. Lapsen kannalta olennaista on vanhempien välisen yhteistyön rakentuminen eron jälkeen. Lapsi tarvitsee vanhemmiltaan aikaa, ymmärrystä, turvallisuutta ja tietoa muutoksista.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/erolapsiperheessa