Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Perhehoito

Etsimme perhehoitajia: ennakkovalmennus 20.3. - 22.5.

Haluatko jakaa arkeasi erityistä tukea tarvitsevan lapsen, nuoren, aikuisen tai käihmisen kanssa? Perhehoitajien ennakkovalmennus järjestetään 20.3. - 22.5. Hakuaika päättyy 8.2. Lisätietoja kevään valmennuksesta

Perhehoidossa ikäihminen menee perhehoitajan kotiin päiväaikaiseen hoitoon, tilapäiselle jaksolle tai pysyvästi asumaan. Perhehoitaja voi myös tulla asiakkaan kotiin. Perhehoidossa ikäihminen saa tarvitsemansa tuen ja avun päivän askareisiin, ateriat sekä virikkeitä. Perhekotiin voi saada kotihoidon ja kotisairaanhoidon palveluja.

Pitkäaikaisessa perhehoidossa ikäihminen muuttaa asumaan perhehoitajan kotiin toistaiseksi. Tarvittaessa ikäihminen voi saada kotihoidon ja kotisairaanhoidon palveluja perhekotiin.

Tilapäisessä perhehoidossa perhekodissa vietetään ennalta sovittu ajanjakso, joka voi olla kestoltaan parista päivästä pariin kuukauteen. Tilapäinen perhehoito on hyvä vaihtoehto omaishoitajan vapaan aikaiseksi hoidoksi tai jos ikäihminen tarvitsee hetkellisesti tavallista enemmän huolenpitoa.

Päiväperhehoidossa vietetään 7 - 8 tuntia tai muu sovittu ajanjakso. Päiväperhehoito on hyvä vaihtoehto päiväkeskukselle. Päivä perhehoidossa sisältää aamupalan, päiväruokailun, päiväkahvin ja virikkeitä sekä mahdollisuuksien mukaan ulkoilua.

Palvelun hakeminen

Perhehoidon palvelua voi tiedustella kotihoidon asiakasohjausyksiköstä. Omaishoidon asiakkaita palvelee omaishoidon tukitoimisto. Perhehoitoa voi tiedustella myös Kotitorilta.


Pirkanmaan perhehoidon yksikön logo.

Pirkanmaan perhehoidon yksikkö

Pirkanmaan perhehoidon yksikkö vastaa uusien perhehoitajien rekrytoinnista ja ennakkovalmennuksesta.

Yksikkö toimii kuntien kumppanina perhehoidon prosessissa ja tukee perhehoitajia.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/ikaihmistenperhehoito