Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Päiväkeskukset

Valokuva: Kortteja lukemassa.

Päiväkeskukset tarjoavat virkistystä ja toimintaa kotona asuville, huonokuntoisille ikääntyville niin, että he voivat selvitä kotioloissa mahdollisimman kauan. Päiväkeskuksessa järjestetään virikkeellistä, kuntouttavaa, omatoimisuutta tukevaa ja sosiaalisia kontakteja ylläpitävää toimintaa: päiväkeskuksessa voi saunoa ja ruokailla, käydä jalkojenhoitajalla ja osallistua toimintatuokioihin.

Päiväkeskuspalvelua voi saada yleensä yhtenä päivänä viikossa. Harkinnanvaraisesti sitä voi saada myös useampana päivänä. Päiväkeskuspäivään kuuluu tarvittaessa asiakkaan hakeminen kotoa ja saattaminen kotiin. Kuljetus päiväkeskukseen maksaa joukkoliikenteen kertamaksun/suunta eli tällä hetkellä edestakainen kuljetus maksaa kuusi euroa. Asiakas voi halutessaan tulla päiväkeskukseen omalla kyydillä (oma kyyti molempiin suuntiin).

Päiväkeskusmaksu on 15 euroa/päivä. Se sisältää aamupalan, lounaan, päiväkahvin ja saunotuksen. Pelkästään saunan ja aterian sisältävä päiväkeskuspäivä maksaa 10 euroa.

Palveluun hakeutuminen

Päiväkeskuspalvelu perustuu palvelu- ja hoitosuunnitelmaan. Päiväkeskukseen hakeudutaan oman alueen asiakasohjaajan kautta tai ottamalla suoraan yhteys päiväkeskukseen.


Katso myös

"Tervetuloa päiväkeskuspäivään!" -videolla esitellään päiväkeskusten toimintaa. Video on kuvattu Lielahden päiväkeskuksessa:Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/paivakeskukset