Siirry sisältöön

Päiväkeskukset

Huomioitavaa korona-aikana

Päiväkeskukseen voi tulla vain asiakkaita, joilla ei ole hengitystieinfektio-oireita tai vatsatautioireita. Karanteeniin tai eristykseen määrätyt henkilöt eivät voi osallistua toimintaan.

Kädet pestään tai desinfioidaan palvelukeskukseen tullessa ja lähtiessä. Asiakkaiden tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta kaikissa muissa tilanteissa kuin itse ruokailun aikana. Päiväkeskuksessa pidetään kahden metrin turvaetäisyyttä muihin ihmisiin. Kaikkia ylimääräisiä kohtaamisia tulee välttää.

Nämä ohjeet koskevat myös koronavirusta vastaan rokotettuja henkilöitä.

Yhteystiedot

Valokuva: Kortteja lukemassa.

Palveluun hakeutuminen

Päiväkeskuspalvelu perustuu palvelu- ja hoitosuunnitelmaan. Päiväkeskukseen hakeudutaan oman alueen asiakasohjaajan kautta tai ottamalla suoraan yhteys päiväkeskukseen.


Esittelyvideo

"Tervetuloa päiväkeskuspäivään!" -videolla esitellään päiväkeskusten toimintaa. Video on kuvattu Lielahden päiväkeskuksessa:


Päiväkeskuspalvelut

Päiväkeskukset tarjoavat virkistystä ja toimintaa kotona asuville, huonokuntoisille ikääntyville niin, että he voivat selvitä kotioloissa mahdollisimman kauan.

Päiväkeskuksessa järjestetään virikkeellistä, kuntouttavaa, omatoimisuutta tukevaa ja sosiaalisia kontakteja ylläpitävää toimintaa: päiväkeskuksessa voi saunoa ja ruokailla, käydä jalkojenhoitajalla ja osallistua toimintatuokioihin.

Päiväkeskuspalvelua voi saada yhtenä päivänä viikossa.

Päiväkeskuspäivään kuuluu tarvittaessa asiakkaan hakeminen kotoa ja saattaminen kotiin. Kuljetus päiväkeskukseen maksaa joukkoliikenteen kertamaksun/suunta eli tällä hetkellä edestakainen kuljetus maksaa kuusi euroa. Halutessaan päiväkeskukseen voi tulla omalla kyydillä (oma kyyti molempiin suuntiin).

Päiväkeskusmaksu
on 15 euroa/päivä. Se sisältää aamupalan, lounaan, päiväkahvin ja saunotuksen. Pelkästään saunan ja aterian sisältävä päiväkeskuspäivä maksaa 10 euroa.

Katso myös

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/paivakeskukset