Siirry sisältöön

Apua kotiin

Omien voimien vähentyessä erilaisten kotiin saatavien palvelujen merkitys kasvaa. Omaan kotiin saatavat palvelut auttavat sinua, jos tarvitset alentuneen toimintakyvyn, sairauden tai muun syyn takia apua selvitäksesi kotona.

Kotihoito

Valokuva: Kotihoito mahdollistaa ikääntyvän asumisen omassa kodissaan.

Kotihoito on henkilökohtaista hoivaa ja hoitoa. Kotihoidon työntekijät auttavat sinua selviytymään päivittäisistä toiminnoista kuten peseytymisestä ja vaatehuollosta ja he tarjoavat terveyden- ja sairaanhoidollista apua.

Kaupungin järjestämän kotihoidon palvelujen piiriin hakeudutaan ottamalla yhteyttä Kotitoriin . Siellä selvitetään, oletko oikeutettu saamaan kunnallisia kotihoidon palveluja. Jos palvelutarpeesi täyttää kotihoidon saamisen kriteerit, laaditaan sinulle palvelu- ja hoitosuunnitelma.

Oletko jo palvelujen piirissä?

Kotihoidon haun avulla saat osoitteesi perusteella tietää kotihoidon yhteystiedot - sekä asiakasohjaajan että kotihoidon esimiehen yhteystiedot. Ota ensisijaisesti yhteyttä asiakasohjaajaan:


Kotihoidon haku

Omaishoidon tuki

Omaishoidon tuen avulla turvataan paljon hoitoa tarvitsevan kotona selviytyminen. Tuki on harkinnanvarainen etuus: Tampereella sitä myönnetään hakijoille, joiden hoito on erittäin vaativaa ja/tai sitovaa. Hoitaja voi olla omainen tai muu hoidettavalle läheinen henkilö.

Katso myös