Siirry sisältöön

Jäsenet

Uuden vanhusneuvoston tiedot ilmestyvät tänne lokakuussa. Vanhusneuvoston puheenjohtajana toimii seuraavan kauden Juha Salonen.

Vanhusneuvosto on asetettu vuosiksi 2019-2020. Vanhusneuvostoon kuuluu 11+1 jäsentä lähinnä eri eläkeläisjärjestöistä.

Löydät vanhusneuvoston jäsenten yhteystiedot ja lyhyet esittelyt tältä sivulta. Tietoa vanhusneuvoston jäsenten edustamista tahoista löytyy sivun alalaidasta.

Halutessasi voit laittaa vanhusneuvostolle viestiä myös sähköpostilla vanhusneuvosto(at)tampere.fi -osoitteeseen.


Tarja Jokinen (jatkaa varapuheenjohtajana)

Puheenjohtaja Tarja Jokinen
Matkapuhelin 0405606711
[email protected]

Tarja Jokinen aloitti vanhusneuvoston puheenjohtajana tänä kesänä. Hän on varsinaiselta ammatiltaan sairaanhoitaja, mutta toimi uransa viime vaiheet Tampereen kaupungin apulaispormestarina, joka vastasi mm. kaupunkisuunnittelun ja joukkoliikenteen osa-alueista. Jokisella on myös pitkä kaupunginvaltuustoura takanaan.

Tarja Jokinen edustaa vanhusneuvostossa Eläkkeensaajien Tampereen yhdistys ETY:ä.

Työjaoston jäsen.

Juha Salonen (jatkaa puheenjohtajana)

Varapuheenjohtaja Juha Salonen
Matkapuhelin 050 348 2104
juhapertti.salonen(at)gmail.com

Juha Salonen on nyt neljättä kautta vanhusneuvoston varapuheenjohtajana, sitä ennen hän toimi vanhusneuvoston puheenjohtajana. Hän on koulutukseltaan varatuomari ja tohtori ja ollut työvuosinaan töissä hallinnossa yliopistossa. Hänellä on myös pääluottamusmiestausta. Harrastuksina Salosella on luontoretkeily, mökkeily ja kuorolaulu. Salonen edustaa vanhusneuvostossa Tampereen kansallisia senioreita. Salonen asuu Tampereen keskustassa.

Työjaoston jäsen. Vastuualueena vanhusneuvostossa kulttuuri- ja vapaa-ajanpalvelut sekä sivistys- ja kulttuurilautakunnan seuranta.

Riitta Aaltonen (luopunut, tilalla Marja Civill)

Riitta Aaltonen

Matkapuhelin 040 587 5304
riitakki(at)gmail.com

Riitta Aaltonen on koulutukseltaan kirjastonhoitaja ja tehnyt elämäntyönsä Jyväskylän kaupunginkirjasto-maakuntakirjastossa ja jäänyt eläkkeelle maakuntaosaston osastonhoitajan toimesta. Hän muutti Tampereelle, entiseen opiskelukaupunkiinsa viitisen vuotta sitten. Hän on osallistunut täällä senioritoimintaan ja harrastaa musiikkia, erityisesti kuorolaulua. Mielenkiinnon kohteena hänellä on tamperelaisen, ikääntyvän väestön hyvinvointi ja niiden olojen parantaminen.

Riitta Aaltonen edustaa vanhusneuvostossa Tampereen kansallisia senioreita. Hän on myös seniorihallituksen jäsen.


Esko Erkkilä (luopunut, tilalla Reijo Laitinen)

Valokuva: Esko Erkkilä.

Esko Erkkilä
esko.erkkila(at)gmail.com

Esko Erkkilä on koulutukseltaan agrologi ja tehnyt työuransa Raisiolla rehuteollisuuden palveluksessa. Eläkkeelle hän jäi päällikön tehtävistä. Erkkilällä on myös pitkällinen luottamustehtävätausta, hän on ollut mm. Infran johtokunnassa ja keskusvaalilautakunnassa.

Harrastuksena Erkkilällä on puutarhanhoito ja maatilan työt. Erkkilä asuu Palokalliolla ja edustaa vanhusneuvostossa Keskustaa.

Vanhusneuvostossa vastuualueena on elinkeinot ja työllisyys sekä elinvoima- ja osaamislautakunnan seuranta.

Kari Itkonen (jatkaa)

Kari Itkonen
Matkapuhelin 045 163 7456
kariveikko.itkonen(at)gmail.com

Kari Itkonen on tamperelaistunut savolainen asuttuaan nyt jo 37 vuotta Tampereella. Hänen äitinsä asuu tamperelaisessa palvelutalossa, siksi erityisesti tehostettu palveluasuminen kiinnostaa. Itkosen sydämenasioita on köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäiseminen ja niihin liittyen mm. etsivä vanhustyö. Hän haluaa myös parantaa vapaaehtoistyön edellytyksiä.

Itkonen harrastaa liikuntaa, laulua ja teatteria. Itkonen asuu Jussinkylässä ja edustaa vanhusneuvostossa Mansen eläkkeensaajia.

Itkosen vastuualueena vanhusneuvostossa on köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäiseminen. Hän myös edustaa vanhusneuvostoa Laitetorin asiakasraadissa.

Saila Joutsio (luopunut, tilalla Taina Törmä)

Valokuva: Saila Joutsio.

Saila Joutsio
saila.joutsio(at)gmail.com

Saila Joutsio on syntyperäinen tamperelainen, mutta palasi kaupunkiin uudelleen vasta kuusi vuotta sitten. Joutsio toimi ensin pitkään Ilmailulaitoksessa erikoissuunnittelijana, mutta oli sen jälkeen 20 vuoden ajan matkatoimistoyrittäjä. Joutsio järjesti vaellus- ja ratsastusmatkoja Aasiaan ja on nyt ollut vuoden eläkkeellä. Kiinnostuksenkohteina Joutsiolla on palveluasuminen ja mielenterveystyö.

Joutsio edustaa vanhusneuvossa vihreitä ja asuu Amurissa.

Vastuualueena vanhusneuvostossa Joutsiolla on joukkoliikenne ja joukkoliikennelautakunnan seuranta.Maire Kauhanen (jatkaa)

Maire Kauhanen
Matkapuhelin 0451032320
maire.kauhanen(at)gmail.com

Maire Kauhanen istuu kolmatta kauttaan vanhusneuvostossa. Kauhanen jäi eläkkeelle Liikenneturvan kouluttajan tehtävistä. Hän asuu Kämmenniemessä ja edustaa vanhusneuvostossa Tampereen Eläkeläisiä.

Vastuualueena vanhusneuvostossa sosiaali- ja terveysasiat ja sosiaali- ja terveyslautakunnan seuranta.Tuula Kivimäki (jatkaa)

Tuula Kivimäki
Matkapuhelin 0500 779 244
tuula.kivimaki(at)gmail.com

Tuula Kivimäki on tehnyt elämäntyönsä niin lasten, nuorten, perheiden kuin vanhustenkin parissa. Eläkkeelle hän jäi kristillisen, loma- ja virkistyskeskusta ylläpitäneen järjestön toiminnanjohtajan tehtävistä.

Kivimäki on asunut vasta muutaman vuoden Tampereella, syntyjään hän on Karkusta. Kivimäki on ollut pitkään eläkeläisyhdistyksen puheenjohtaja ja yhdistystyö on muutenkin hänelle tuttua.

Kivimäki edustaa vanhusneuvostossa Kristillistä eläkeläisyhdistys Ikinuoret ry:tä.

Vanhusneuvostossa Kivimäen vastuualueena on vapaaehtoistyö ja järjestötoiminta.

Lauri Lepistö (luopunut, tilalla perussuomalaisten Kari Lindblom)

Lauri Lepistö
puhelin 040 553 8680
lauri.a.lepisto(at)gmail.com

Lauri Lepistö on syntyjään Messukylästä. Lepistö on toiminut ennen eläkkeelle jäämistään 47 vuotta huoltamoyrittäjänä, viimeisimmäksi Sammonkadulla.

Lepistö asuu Leinolassa ja hän edustaa vanhusneuvostossa Tampereen Puolesta TAPU:a.

Vastuualueenaan vanhusneuvostossa Lepistöllä on joukkoliikenne ja yhdyskuntalautakunnan seuranta.


Maija-Liisa Nikki (luopunut, tilalla Ilkka Salonen)

Maijaliisa Nikki
puhelin 040 566 7941
maijaliisa.nikki(at)gmail.com

Maija-Liisa Nikki on tuore tamperelainen ja asunut kaupungissa vasta kolme vuotta. Hänen mottonaan on elinikäinen oppiminen, joka näkyy hänen pitkällä urallaan. Nikki aloitti kansakoulunopettajana ja sitten englanninopettajana. Opetushallintoon hän siirtyi toimien koulutoimentarkastajana lääninhallituksessa. Eläkkeelle hän jäi Jyväskylän yliopiston Rehtori-instituutin johtajan virasta.

Nikin kiinnostuksen kohteena on ikäihmisten hyvinvointi, turvallinen asuminen ja liikkumaan aktivoituminen.

Nikki asuu Käpylässä ja edustaa vanhusneuvostossa Tampereen Kansallisia Senioreita.

Vastuualueena vanhusneuvostossa Nikillä on ikäihmisten osallisuuteen liittyvän uutisoinnin ja vanhusneuvoston medianäkyvyyden seuraaminen.

Eero Portaankorva (jatkaa)

Eero Portaankorva
Matkapuhelin 040 565 2380
eero.portaankorva(at)pp.inet.fi

Eero Portaankorva työskenteli ennen eläkkeelle jäämistään rakennusteollisuudella työnjohtotehtävissä. Hänellä on taustaa STTK:laisista luottamustehtävistä. Portaankorva asuu keskustan alueella ja edustaa vanhusneuvostossa Eläkkeensaajien Tampereen yhdistystä.

Vastuualueena vanhusneuvostossa Portaankorvalla on kaupunkisuunnittelu ja ratikka. Portaankorva on myös vanhusneuvoston korvat ja silmät järjestöedustamossa.


Seppo Grönqvist (luopunut, tilalla Kari Rannanautio)

Seppo Grönqvist
seppo.gronqvist(at)pp.inet.fi

Seppo Grönqvist on ollut Tampereen vanhusneuvoston Oriveden vanhusneuvoston edustaja siitä lähtien kun Tampere on tuottanut Oriveden terveys- ja sosiaalipalvelut. Grönqvist on eläkkeellejäänyt toimitusjohtaja. Hän asuu Oriveden Eräjärvellä ja edustaa vanhusneuvostossa Oriveden vanhusneuvostoa. Oriveden vanhusneuvostossa hän edustaa Eräjärven eläkeläisiä.

Grönqvist on tehnyt ammattiuransa mineraalialalla ja vesilaitoksella. Hänellä on myös kunnanvaltuustotausta ja pitkällinen kokemus osuusliikkeen luottamustehtävistä.

Vastuualueena vanhusneuvostossa Orivesi.

Järjestöt