Siirry sisältöön

Palvelukeskuskortti

Ruokailemassa Pispan palvelukeskuksessa.
Tamperelaiset eläkeläiset voivat saada hakemusta vastaan palvelukeskuskortin, joka oikeuttaa ateriointiin palvelukeskuksissa ja korttelikerhossa.

Ateriapalvelut on tarkoitettu tamperelaisille, kortin myöntämisvuonna 65 vuotta täyttäville eläkeläisille ja alle 65-vuotiaille työkyvyttömyyseläkkeläisille, joiden bruttotulot ovat enintään 1 278 euroa kuukaudessa ja kahden hengen taloudessa 2 382 euroa kuukaudessa sekä säännöllisen kotihoidon asiakkaille. Lisäksi palvelukeskuskortti voidaan myöntää tietyillä erityisperusteilla, jos asiakkaalla on muuten ilmeinen tarve tuettuun ateriointiin. Palvelukeskuskortti myönnetään määräaikaisesti kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Keitto- tai salaattilounas maksaa palvelukeskuksissa palvelukeskuskortilla 4,60 euroa ja lounas 6,30 euroa. Lounaaseen kuuluu aina leipä, levite ja juoma.

Hakeminen

Palvelukeskuskorttia hakevan tulee täyttää sekä palvelukeskuskorttihakemus että tuloselvityslomake. Poikkeuksena säännöllisen kotihoidon asiakkaat, jotka täyttävät vain hakemuslomakkeen. Molemmat lomakkeet voi täyttää näytöllä ja tulostaa sitten paperille. Tai ne voi tulostaa tyhjinä lomakkeina ja täyttää käsin.

Tuloselvityslomakkeen oheen tulee liittää kopiot seuraavista asiakirjoista:

  1. Viimeisin verotuspäätös tai veroehdotus erittelyosioineen, jos siihen ei ole tehty muutoksia
  2. Selvitys tuloissa ja maksukyvyssä tapahtuneista muutoksista

Eläkkeen määrän voit tarkistaa eläkeilmoituksesta, jonka eläkelaitokset lähettävät yleensä joulukuussa eläkkeensaajalle. Pankkitileistä on ilmoitettava talletusten määrä, korkoprosentit, pankin nimi sekä tilinumero tai -numerot. Jos tuloselvityksen liitteenä toimitetaan alkuperäisiä asiakirjoja, palautetaan ne hakijalle palvelukeskuskorttipäätöksen mukana.

Sekä korttihakemuksia että tuloselvityslomakkeita saat myös palvelukeskuksista, korttelikerhosta ja Kotitori-neuvontapisteestä. Apua hakemuksesta täyttämiseen saat palvelukeskusten ja Kotitorin työntekijöiltä. Palvelukeskuskorttihakemukset liitteineen palautetaan Kotitorille tai palvelukeskuksiin.

Korttia haettaessa varaudu todistamaan henkilöllisyytesi ja eläkeläisyytesi. Mukaan on otettava Kela-kortti, josta ilmenee eläkkeellä olo, eläkekortti tai työkyvyttömyyseläkepäätös.

Ateriointipaikat

Palvelukeskuskortti oikeuttaa ruokailuun sekä kaupungin omissa ja sopimussuhteisissa palvelukeskuksissa että korttelikerhossa. Ateriointipaikkojen yhteystiedot:

Ruokalistat


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/palvelukeskuskortti