Siirry sisältöön

Lähitorit

Lähitorit ovat kaikenikäisten kohtaamispaikkoja ja matalan kynnyksen palvelupisteitä.

Lähitorit tarjoavat monipuolista tietoa, tukea ja toimintaa arkeen. Lähitorilta saat neuvoja ja palveluohjausta arjen ongelmiin, siellä voit osallistua ryhmätoimintaan, erilaisiin tapahtumiin tai vain tulla tapaamaan tuttuja.

Valokuva: Ikäihmisiä maalaamassa vesiväreillä.

Tampereella toimii kuusi lähitoria: Kaukajärven KaVeri Kaukajärven alueella, Keinupuiston lähitori Hervannassa, Kuuselan lähitori Härmälässä, Peurankallion lähitori Pyynikin ja Amurin alueilla, Tammelan lähitori Tammelassa ja Vuores-talo Vuoreksessa.

Tampereen kaupunki ostaa Keinupuiston, Kuuselan ja Peurankallion lähitorien palvelut Sointu Senioripalveluilta ja TampereMissio Palvelut Oy:ltä. Tammelan lähitorin toimintaa koordinoi Apukolmio Oy.


Lähitorien ohella alueelliset hyvinvointikeskukset tarjoavat tapahtumia ja monipuolista neuvontaa ja ohjausta. Hyvinvointikeskus on paikka kaikenikäisten kohtaamisille. Toiminnassa on neljä hyvinvointikeskusta: Koilliskeskus Linnainmaalla, Lielahtikeskus Lielahdessa, Hervanta Trio Hervannassa sekä Tesoman hyvinvointikeskus Tesomalla.