Siirry sisältöön

Pirkanmaan perhehoidon yksikkö

Ajankohtaista

Etsimme perhehoitajia

Haluatko jakaa arkeasi ikäihmisen tai erityistä tukea tarvitsevan lapsen, nuoren tai aikuisen kanssa? Seuraava perhehoitajien ennakkovalmennus järjestetään 9.9. - 11.11. Hakuaika päättyy 21.8. Lisätietoja syksyn ennakkovalmennuksesta


Koronavirusaika

Tilapäistä ja osavuorokautista perhehoitoa voidaan järjestää normaalisti 1.7.2020 alkaen. Perhekodissa voi olla kerrallaan enintään neljä asiakasta, jos perhekodissa on yksi perhehoitaja ja enintään seitsemän, jos perhehoitajia on kaksi ja toisella heistä on soveltuva koulutus. Pitkäaikainen perhehoito jatkuu normaalisti.

Koronavirus: Perhehoidon arki normalisoituu koronaepidemian rauhoituttua (pdf)

Perhehoidossa asiakkaan huolenpito järjestetään perhehoitajan kotona. Perhehoitaja voi mennä myös asiakkaan kotiin. Perhehoito voi kestää sovitun ajan vaikkapa päivän. Perhekotiin voi myös muuttaa pysyvästi asumaan. Perhehoito sopii eri-ikäisille ja erilaisiin avun tarpeisiin. Perhehoitoon hakeudutaan oman kunnan kautta.

Pirkanmaan perhehoidon yksikkö toimii kuntien kumppanina perhehoidon järjestämisessä ja tukee perhehoitajia. Yksikkö järjestää perhehoitoa ikäihmisille, kehitysvammaisille sekä erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja aikuisille, muttei vastaa lastensuojelun perhehoidosta.

Perhehoidon yksikön toimintaan ovat sitoutuneet kaikki Pirkanmaan 22 kuntaa.

Yksikön ja kuntien toimintaa ohjaa maakunnallinen perhehoidon toimintaohje. Yksikön hallinnoinnista vastaa Tampereen kaupunki. Yksikön toiminta on Pirkanmaan kuntien rahoittamaa ja sen toimitilat sijaitsevat Tampereella.


Pirkanmaan perhehoidon yksikön logo.

Yhteystiedot

Koordinaattori
Katariina Somppi
puhelin 040 806 3158

Ohjaaja
Leila Airosto
puhelin 040 806 3159

Ohjaaja
Roosa Loimuneva
puhelin 040 801 9957

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Pirkanmaan perhehoidon yksikkö
33900 Tampere

Liity postituslistalle

Haluatko tietoa Pirkanmaan perhoidon yksikön ajankohtaista asioista? Liity postituslistallemme, saat uutisia sähköpostiisi noin joka toinen kuukausi.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/perhehoidonyksikko