Siirry sisältöön

Ajanvaraus verkossa henkilökohtaisen avun yksikköön

Pirkanmaan henkilökohtaisen avun yksikössä on käytössä verkkoajanvaraus. Voit varata verkossa ajan palveluohjaajalle, palvelusihteerille, Oima-palvelun käyttöneuvontaan sekä työnantajamallia tai palveluseteliä koskevaan alkuinfoon.

Verkon kautta varatut neuvonnat ja infot hoidetaan joko puhelimitse tai Microsoft Teams -etäyhteyspalvelun avulla. Aikaa varatessasi järjestelmä antaa sinulle tarkemmat toimintaohjeet.

Ajan varaaminen

Kirjaudu palveluun omilla pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteellasi tai varmennekortillasi:


Ulkoinen linkkiVaraa aika

Voit varata verkosta seuraavia aikoja:

Henkilökohtaisen avun työnantajamallin alkuinfo: Varaa tämä aika, kun olet saanut kotikuntasi vammaispalvelun sosiaalityöntekijältä päätöksen henkilökohtaisesta avusta työnantajamallilla. Alkuinfoon osallistutaan ennen avustajan palkkaamista ja työsuhteen solmimista.

Oima-käyttöneuvonta henkilökohtaisen avustajan työnantajalle: Varaa aika, kun tarvitset apua Oima-sijaismaksajapalvelun käytön aloittamisessa tai Oimaa koskevaa neuvontaa muutoin.

Henkilökohtaisen avun palvelusetelin käyttäjän alkuinfo: Varaa tämä aika, kun olet saanut kotikuntasi vammaispalvelun sosiaalityöntekijältä päätöksen henkilökohtaisesta avusta palvelusetelillä. Alkuinfoon osallistutaan ennen palvelun käytön aloittamista.

Ajanvaraus palveluohjaajalle:
Varaa aika, jos haluat neuvontaa ja ohjausta henkilökohtaisen avun palvelussa.

Ajanvaraus palvelusihteerille: Varaa aika, jos haluat keskustella palvelusihteerin kanssa henkilökohtaisen avustajasi palkanmaksusta tai palvelusetelipalvelusi laskutuksesta, jotka tapahtuvat Henkilökohtaisen avun yksikön kautta.

Kuinka toimia?

Sähköisessä palvelussa on tarjolla aikoja noin kuukaudeksi eteenpäin.

Jos kalenterissa ei ole tarjolla vapaita aikoja, ovat kaikki verkkoon avatut ajat varattuina.

Aikoja voivat varata kaikkien Pirkanmaan kuntien asukkaat. Tunnistautumisen jälkeen sinun pitää valita alueeksi Tampereen kaupunki, vaikka oma kotikuntasi olisikin jokin muu Pirkanmaan kunnista.

Voit perua tai siirtää varaamiasi aikoja sähköisesti viimeistään yhtä päivää ennen ajanvarausta: Kirjaudu sähköiseen ajanvarauspalveluun, valitse avautuvalta sivulta peruttava aika ja peru varaus. Varauksen peruminen tulee tehdä viimeistään edellisenä päivänä alkuperäisestä varauksesta.

Alle 16-vuotiaan lapsen huoltaja voi varata ajan lapselleen, muutoin aikoja ei voi varata toisen puolesta.

Huomioithan että henkilökohtaisen avun yksikössä ei tehdä päätöksiä. Jos asiasi koskee päätöstä, kuten esimerkiksi henkilökohtaisen avun lisätunteja, ole yhteydessä oman kotikuntasi vammaispalvelun sosiaalityöntekijään.

Lisätietoja ja tukea saat henkilökohtaisen avun yksiköstä sähköpostitse tai soittamalla: avustaja(at)tampere.fi ja 041 730 2108.