Siirry sisältöön

Terveysasemien asiakasmaksut

Käynti terveyskeskuksen lääkärin vastaanotolla maksaa 18 vuotta täyttäneeltä 20,90 euroa/käynti.

  • Maksu peritään enintään kolme kertaa vuodessa.
  • Hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille eikä maksua peritä sotaveteraaneilta.
  • opiskeluterveydenhuollon käynneistä menee samat maksut 18 v. täyttäneiltä
  • Sairaanhoitajan vastaanotolla käynnit ovat maksuttomia. Jos sairaanhoitajan vastaanoton yhteydessä konsultoidaan lääkäriä, peritään lääkärin vastaanoton maksu.
  • Asiakasmaksujen maksukatto on 692 euroa. Seuranta-aika on kalenterivuosi. Kun maksukattoa kerryttäviä hoitokustannuksia on kertynyt tämän verran, ei hoidosta enää peritä maksuja kalenterivuoden aikana.

Terveysasemat eivät ota vastaan käteistä rahaa. Maksun voi hoitaa maksamalla yleisimmillä luotto- ja maksukorteilla. Visa Electron käy kaikissa toimipisteissä. Jos kortilla maksaminen ei onnistu, voi asiakas saada laskun postissa. Halutessaan asiakas voi saada laskun myös suoraan omaan verkkopankkiin. Verkkolaskua varten asiakkaan pitää tehdä omassa verkkopankissaan sopimus e-laskujen vastaanotosta.

Laskujen maksaminen käteisellä on mahdollista kaupungin kassapisteessä (Frenckellinaukio 2 B), joka toimii maksupisteenä kaikille Tampereen kaupungin laskuttamille laskuille.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä lääkärin vastaanottoajasta voidaan periä 18 vuotta täyttäneeltä 1.1.2022 alkaen 51,50 euroa. Maksu peritään, jos aikaa ei peruuteta viimeistään vuorokautta aikaisemmin. Maksua ei peritä, jos peruuttamatta jättämiseen on hyväksyttävä syy.

Maksut todistuksista ja lausunnoista määräytyvät erikseen. Lääkärintodistuksen hinta riippuu todistuksen laajuudesta.


Terveysasemien ollessa kiinni on päivystys Ulkoinen linkkiTays Päivystys Acutassa . Acutassa yli 18-vuotiaalta peritään päivystysmaksu.