Omaolo

Hoida terveyttäsi ja hyvinvointiasi verkon kautta

Tampereella on käytössä sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, Omaolo.

Omaolosta löydät terveydentilaa kartoittavat oirearviot, terveystarkastuksen, hyvinvointivalmennuksia sekä palveluarviot koskien omaishoidon tukea, harkinnanvaraista tai vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua ja henkilökohtaista apua.

!

Epäiletkö koronavirusta? Tee oirearvio

Kuka tahansa koronavirustartuntaa epäilevä voi arvioida hoidon tarvetta ja saada neuvoja mahdollisen tartunnan leviämisen ehkäisyyn.

Koronavirustaudin oirearvio

Tamperelaiset ja orivesiläiset voivat varata itse ajan koronatestiin, jos Omaolo suosittelee näytteenottoon hakeutumista. Jos oireet tai muut riskitekijät vaativat tarkempaa tutkimusta, ohjeistaa Omaolo soittamaan terveyspalvelujen neuvontaan. Alle 15-vuotiaat: Huoltaja voi täyttää 1–14-vuotiaan lapsen puolesta koronavirustaudin oirearvion Omaolossa. Samalla kertaa voi täyttää sekä oman että lasten koronavirustaudin oirearvion ja tarvittaessa varata myös testiajan.  

Terveyteen liittyvät oirearviot

Omaolon avulla voit helposti arvioida, millaista hoitoa tarvitset. Käytössäsi ovat seuraavat oirearviot:
•    alaselkäkipu tai -vamma
•    hengitystietulehdus
•    koronavirustauti
•    korvakipu
•    kurkkukipu
•    närästys
•    olkapäävaivat
•    peräaukon seudun oire
•    polvivaivat
•    päänsärky
•    ripuli
•    seksitautiepäily
•    silmätulehdus
•    virtsatietulehdus
•    yleinen oirekysely
•    yskä

Oirearvion avulla saat helposti ja luotettavasti tietoa hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä. Oirearvio ohjaa tarkoituksenmukaisen avun piiriin.

Oirearviot löytyvät Omaolo 

Oirearvion täytettyäsi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen, joka perustuu lääketieteellisen tietokannan hoitosuosituksiin. Palveluun kirjauduttuasi näet paikallisen toimintaohjeen ja voit lähettää saamasi oirearvion eteenpäin ammattilaiselle. Terveydenhuollon ammattilainen käy oirearviosi läpi ja ottaa sinuun tarpeen mukaan yhteyttä.

Esim. virtsatietulehdusta koskeva oirearvio on tarkoitettu 18 - 75 -vuotiaille naisille ja sen kautta voi saada tarvittaessa sähköisen reseptin lääkehoidon aloittamiseksi.
Voit täyttää oirearvion koska tahansa, mutta ammattilaiset käsittelevät arvioita ma - su kello 8 - 21.

Hyvinvointivalmennukset

Apua elämäntapamuutokseen
Hyvinvointivalmennukset kannustavat elin- ja elämäntapamuutoksiin, joilla hyvinvointisi voi kohentua. Valmennuksia on tarjolla useista eri teemoista esimerkiksi alkoholinkäytön vähentämisestä, painonhallinnasta, terveyttä edistävästä ravinnosta, tupakoinnin lopettamisesta.

Tutustu Hyvinvointivalmennuksiin Omaolo

Terveystarkastus

Terveystarkastuksen avulla voit arvioida elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi. Terveystarkastus kertoo, miten elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja sairastumisriskeihisi. Tarvittaessa voit lähettää tuloksesi omalle terveysasemallesi. Hyvinvoinnin ja terveyden kohentamiseksi ja elintapamuutosten tueksi Omaolossa on myös erilaisia hyvinvointivalmennuksia. 

Omaolo: Terveystarkastus 

Tarkastus pohjautuu Kustannus Oy Duodecimin Duodecim STAR®-palveluun. Laskentakaavat perustuvat suomalaisiin väestön seurantatutkimuksiin.

Nainen tietokoneen äärellä.

Palveluarviot

Arvio omaishoidosta

"Arvio omaishoitotilanteesta" -kyselyn avulla selviää, oletko oikeutettu omaishoidon tukeen. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja lisätietoja tilanteesi tueksi.

Arvio liikkumisesta kodin ulkopuolella

"Arvio liikkumisesta kodin ulkopuolella" -kyselyn avulla selviää, onko sinulla edellytyksiä saada vammaispalvelujen kuljetuspalveluja. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja vinkkejä liikkumista tukevista palveluista.

Arvio henkilökohtaisesta avusta

"Arvio henkilökohtaisesta avusta" -kyselyn avulla selviää, onko sinulla edellytyksiä saada vammaispalvelulain mukaista henkilökohtaista apua. Apu on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat vaikeavammaisia eikä avun tarve johdu pääasiassa ikääntymisen vaikutuksista toimintakyvylle. Arvion lisäksi saat vastaustesi perusteella toimintasuosituksen ja vinkkejä arjen avuksi.

Omaolon pääkäyttäjät Tampereella: Sairaanhoitaja Marja Urpo
Puhelin:
0408063192
Projektisuunnittelija Iina Laine
Puhelin:
0406430305
Sairaanhoitaja Tiina Hellstén
Puhelin:
041 730 3968

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/omaolo

Päivitetty 17.6.2022