Siirry sisältöön

KIEPPI

ESITTELY

6Aika Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli (KIEPPI) -hankkeessa kehitetään Espoon Kerasta, Tampereen Hiedanrannasta ja Turun Tiedepuistosta kestäviä kaupunginosia, joihin syntyy uutta kierto- ja jakamistalouteen pohjautuvaa yritystoimintaa ja työpaikkoja. Hankkeen lopputuloksena tuotetaan hiilineutraalin kaupunginosan kumppanuusmalli, jossa kaupunkien kasvun tarvitsemat erilaiset materiaalivirrat kiertävät aluetaloudessa mahdollisimman suljetusti ja resurssiviisaasti. Hanke kokoaa yhteen kiertotalouden ratkaisuja, jotka tukevat kaupunginosien kehittymistä kestäviksi ja houkutteleviksi asukkaineen, työpaikkoineen ja palveluineen. 

Toiminnan pääkohderyhmä ovat kierto- ja jakamistalouden tuotteita ja palveluja tarjoavat yritykset, joille tarjoutuu mahdollisuuksia kehittää ja pilotoida ratkaisuja todellisissa ympäristöissä. Lisäksi kohderyhmänä ovat muut kestävää kehitystä edistävät yritykset, tiedeyhteisöt ja kaupunkilaiset.

Tampereen kaupunki on hankkeen päätoteuttaja. Osatoteuttajia ovat Espoon kaupunki ja Turku Science Park Oy. Hankkeen toteutusaika on 8/2019-6/2021.

PILOTIT

Hankkeessa pilotoidaan yhdessä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa kiertotalouden mukaisia ratkaisuja liittyen viiteen eri teemaan. Pilotteja suunnitellaan keväällä 2020 yhdessä yritysten kanssa erikseen järjestettävissä työpajoissa ja tapaamisissa. Pilottien teemat ovat seuraavat:

1. Tilat sekä jakamis- ja kiertotalouden palvelut (Espoossa ja Turussa)

2. Ravinne-, energia- ja materiaalivirtojen hyödyntäminen (Espoossa ja Turussa)

3. Urbaanin ruuantuotannon ratkaisut (Tampereella ja Espoossa)

4. Jäte- ja sivuvirtojen hyödyntäminen (Tampereella ja Turussa)

5. Monimuotoiset ja terveyttä edistävät sini-viherrakenteet (Tampereella)

Kutsumme yrityksiä ja muita tahoja ottamaan rohkeasti yhteyttä erilaisten kiertotalouden mukaisten ratkaisujen kanssa liittyen yllä oleviin pilottikokonaisuuksiin.

AJANKOHTAISTA

Kumppanuusmallin hankinta

Tampereen kaupunki, Turku Science Park Oy ja Espoon kaupunki pyytävät tarjouksia 6Aika: Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli -hankkeen Kumppanuusmallin tuottamiseen. Hankinnan kohteena on kolmen toimijan eli Tampereen kaupungin, Turku Science Park Oy:n ja Espoon kaupungin yhteisesti tuottama Kumppanuusmalli kaupungeille ja yrityksille kiertotalouden edistämiseksi kaupunginosien kehittämisessä. Tavoitteena on kuvaus siitä, miten kaupungit voivat toimia uudenlaisena yhteistyökumppanina (alustana) kiertotalouden edistämiseksi kaupunginosien kehittämisessä yritysten, TKI-toimijoiden ja kaupunkilaisten/loppukäyttäjien kanssa.

Kumppanuusmallin määrittelyssä hyödynnetään KIEPPI-hankkeen aikana tehtävien kiertotalouspilottien kokemuksien lisäksi myös aiempien hankkeiden ja toteutettujen ratkaisujen havaintoja ja oppeja. Hankinta on luonteeltaan verrattavissa vahvasti innovatiivisiin hankintoihin, joissa lopullinen tuotos muotoutuu vahvasti vuoropuhelussa KIEPPI-hankkeen kanssa työn toteuttamisen aikana.

LISÄTIEDOT

OTA YHTEYTTÄ

Projektipäällikkö
Karoliina Tuukkanen
puhelin 041 730 1710
sähköposti [email protected]

Projektikoordinaattori
Tommi Halonen
puhelin 044 481 1007
Sähköposti [email protected]

Espoon kaupunki
Projektipäällikkö
Reetta Jänis
puhelin 044 551 9484
Sähköposti [email protected]

Espoon kaupunki
Erityisasiantuntija
Mia Johansson
puhelin 040 553 0439
Sähköposti [email protected]

Turun Science Park Oy
Projektipäällikkö
Aino Ukkola
puhelin 044 907 5200
Sähköposti [email protected]

Turun Science Park Oy
Palveluliiketoiminnan asiantuntija
Lotta Mujo
puhelin 050 559 0532
Sähköposti [email protected]