Siirry sisältöön

Perhehoito Luotsi

Luotsi on Tampereen kaupungin lastensuojelun sijaishuollon asiakasohjausyksikkö. Se vastaa sijais- ja tukiperheiden kouluttamisesta, toimii yhteyshenkilöinä lasten asioissa sekä tukee sijaisvanhempia hoito- ja kasvatustehtävässä.

Perhehoito Luotsi
sähköposti [email protected]
puhelin 040 670 1221, toimisto
puhelin 040 800 4200, uudet perheet
puhelin 03 5657 5403
faksi 03 5657 7921
33520 Tampere

Sijaisperheitä rekrytoidaan läpi vuoden:

  • Luotsi valmentaa tukiperheitä tamperelaisille ja orivesiläisille lastensuojelun asiakkaana oleville lapsille.
  • Luotsi kouluttaa sijaisperheitä Tampereen ja Oriveden lisäksi Akaan, Kangasalan, Pälkäneen, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Urjalan, Valkeakosken, Vesilahden ja Ylöjärven tarpeisiin.

Luotsi hyväksyy uudet perhehoitajat ja välittää perhehoitajia Luotsi-yhteistyöalueen kuntiin. Sopivimman sijaisperheen valintaan vaikuttavat lapsen ja hänen perheensä toiveet, lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän näkemys sekä perhehoitajan valmiudet ja toiveet sijoitettavasta lapsesta.

Sijaishuoltopaikat lastensuojelulaitoksiin ja perhekoteihin haetaan Luotsista. Lapsen asioista vastaava kunnan sosiaalityöntekijä pyytää Luotsia etsimään sijaishuoltopaikan. Luotsissa tunnetaan kaikki kilpailutuksessa hyväksytyt sijaishuoltopaikat ja vastataan yhdessä kunnan työntekijän kanssa sijaishuoltopaikkaa koskevasta valvonnasta.

Luotsi opastaa tarvittaessa adoptioasioissa. Jos tarvitset adoptiopalveluja, kannattaa olla suoraan yhteydessä Pelastakaa lapset ry:n Länsi-Suomen aluetoimistoon Tampereella.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/luotsi

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietoa Perhehoito Luotsin ajankohtaista asioista? Liity postituslistallemme ja saat uutisia suoraan sähköpostiisi muutaman kerran vuodessa.


Seuraa meitä Facebookissa

Facebook-logo.