Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun Siirry suoraan hakuun Siirry suoraan hakuun
Julkaistu 2.9.2020 9.00

Sara Hildénin taidemuseo juhlistaa näyttelyllään 100-vuotiasta Tampereen Taiteilijaseuraa

12. syyskuuta avautuva Seurassa-näyttely esittelee kuusi Tampereen Taiteilijaseuran jäsentä, jotka ovat myös Sara Hildénin säätiön kokoelmataiteilijoita.


Museo on kutsunut näyttelyyn kuusi 1950-luvulla syntynyttä taiteilijaa: Tomas Byströmin, Tuula Lehtisen, Osmo Rauhalan, Teemu Saukkosen, Jyrki Siukosen ja Ilkka Väätin. Heidän uriensa alkuvaiheet sijoittuvat 1980-luvulle, jolloin Suomen taide-elämässä rikottiin rajoja, etsittiin uusia taidemuotoja ja ilmaisun tapoja. Taiteen sisällöt ja käsitteellisyys korostuivat, samoin historiallisten lähteiden ja ajankuvien visuaalinen hyödyntäminen. Näyttelyn taiteilijoiden taiteilijuus on vuosia kestäneen uran myötä saavuttanut taidemaailman tunnustuksen. Esillä olevat teokset osoittavat, että työ taiteen parissa myös jatkuu.

Näyttelyn nimi Seurassa viittaa Tampereen Taiteilijaseuran jäsenyyteen ja näyttelykontekstissa kuuteen esilläolevaan taiteilijaan, joilla kullakin on tyylinsä ja tunnistettava kädenjälkensä. Seurassa-näyttelyssä jokaisella taiteilijalla on oma galleriatilansa, joista rakentuu kuusi yksityisnäyttelyä. Samalla kyseessä on ryhmänäyttely, jossa teosten välistä vuoropuhelua synnyttävät sisällöt, muodot ja aineet sekä taiteen historia ja nykyisyys. Teokset haastavat toisensa, mutta myös täydentävät toisiansa, ja tällä tavoin mahdollistavat hedelmällisellä tavalla uudet sisällöt ja tulkinnat.

Näyttelyn lähtökohtana ovat olleet taiteilijoiden Sara Hildénin säätiön omistamat teokset, joiden liittäminen kokoelmaan on tapahtunut pääsääntöisesti 2000-luvulla. Yhteistyössä taiteilijoiden ja museon henkilökunnan kanssa on rakentunut näyttelykokonaisuus, joka joidenkin osalta koostuu lähes kokonaan uusista teoksista.

Seurassa-näyttely 12.9.2020–17.1.2021 Sara Hildénin taidemuseossa

Lisätietoja

Museonjohtaja
Päivi Loimaala
puhelin 040 580 6552
sähköposti [email protected]

Näyttelypäällikkö
Sarianne Soikkonen
puhelin 040 801 6088
sähköposti [email protected]

Näyttelyamanuenssi (tutkimusvapaalla)
Saara Heikinheimo
puhelin 040 829 9750
sähköposti [email protected]