Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun Siirry suoraan hakuun Siirry suoraan hakuun
Julkaistu 29.11.2016 11.00

Sara Hildénin taidemuseon vuoden 2017 näyttelynimiä ovat Jarmo Mäkilä, Kimmo Kaivanto – ja Robert Longo

Kaikki kolme taiteilijaa ovat käsitelleet tuotannossaan yhteiskunnallisia aiheita. Taidemaalari Jarmo Mäkilän näyttely avautuu 11. helmikuuta, ja 16. kesäkuuta avautuva kesänäyttely esittelee tamperelaissyntyisen graafikko, kuvanveistäjä ja taidemaalari Kimmo Kaivannon tuotantoa. Syyskuun puoliväli tuo Tampereelle kansainvälisesti arvostetun newyorkilaissyntyisen Robert Longon näyttelyn – ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.

Jarmo Mäkilä (s. 1952) kuuluu maamme arvostetuimpiin kuvataiteilijoihin. Monipuolisessa tuotannossaan Mäkilä on käsitellyt yhteiskunnallisia aiheita, maalaustaiteen historiaa, populaarikulttuuria, erotiikkaa ja miestä. Taidemaalarina tunnettu Mäkilä on ansioitunut myös sarjakuvataiteilijana, veistäjänä ja erilaisten installaatioiden tekijänä. Mäkilän näyttely jatkaa Sara Hildénin taidemuseon kokoelmataiteilijoiden esittelyä. Museon molemmat kerrokset kattava kokonaisuus käsittelee taiteilijan tärkeimpiä teemoja ja murroskohtia 1970-luvulta tähän päivään.

Tamperelaissyntyinen graafikko, kuvanveistäjä ja taidemaalari Kimmo Kaivanto (1932–2012) oli näkyvä hahmo Suomen taide-elämässä. Hänet tunnetaan yhteiskunnallisesti kantaaottavista teoksistaan sekä suosimistaan eri tavoin taitetuista sinisen ja etenkin ultramariinin sävyistä. Sara Hildénin taidemuseon kesänäyttely kokoaa yhteen Kaivannon tuotannon keskeisiä teemoja. Maalausten, veistosten ja grafiikan ohella näyttelyssä on esillä teoksiin liittyviä luonnoksia.

Newyorkilaissyntyinen Robert Longo (s. 1953) on kansainvälisesti tunnettu kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee sekä New Yorkissa että Berliinissä. Longon eri tekniikoin toteutetut teokset ovat suurikokoisia ja käsittelevät usein voimaa ja valtaa. Sara Hildénin taidemuseoon koottavassa näyttelyssä tullaan näkemään taiteilijan uusinta tuotantoa edustavia mustavalkoisia hiilipiirustuksia, joiden aiheina ovat ajankohtaiset uutiskuvat esimerkiksi Pariisin terrori-iskuista. Lisäksi näyttelyyn tulee veistoksia. Kyseessä on Longon ensimmäinen näyttely Pohjoismaissa.

Lisätietoja

Museonjohtaja
Päivi Loimaala
puhelin 040 580 6552
sähköposti [email protected]

Näyttelypäällikkö
Sarianne Soikkonen
puhelin 040 801 6088
sähköposti [email protected]

Näyttelyamanuenssi (tutkimusvapaalla)
Saara Heikinheimo
puhelin 040 829 9750
sähköposti [email protected]

Museoamanuenssi (kokoelmat)
Anna Hjorth-Röntynen
puhelin 040 806 4034
sähköposti [email protected]

Mediakuvat
Viestintäsuunnittelija
Anne Kauramäki
puhelin 040 837 0357
sähköposti [email protected]