Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun Siirry suoraan hakuun Siirry suoraan hakuun

Julkaistu 8.9.2020 16.50

Seurassa-näyttely Sara Hildénin taidemuseossa

Aika: 12.9.2020 10.00 – 17.1.2021 18.00
Paikka: Sara Hildénin taidemuseo

Tapahtumalaji: Näyttelyt
Pääsymaksu: 10/5 € tai Museokortti
Järjestäjä: Sara Hildénin taidemuseo

Sara Hildénin taidemuseo juhlistaa Seurassa – Associates – Sällskap -näyttelyllään 100-vuotiasta Tampereen Taiteilijaseuraa.

Tuula Lehtinen, Still-maalaus II, 2016 (yksityiskohta). Öljy kankaalle, 120 x 110 cm. Kuva: Jussi Koivunen. Taiteilijan kokoelma.
 


Näyttely esittelee kuusi Tampereen Taiteilijaseuran jäsentä, jotka ovat myös Sara Hildénin säätiön kokoelmataiteilijoita. Museo on kutsunut näyttelyyn Tomas Byströmin, Tuula Lehtisen, Osmo Rauhalan, Teemu Saukkosen, Jyrki Siukosen ja Ilkka Väätin, jotka ovat kaikki syntyneet 1950-luvulla. Heidän uransa alkuvaiheet ajoittuvat 1980-luvulle, jolloin Suomen taide-elämässä rikottiin rajoja, etsittiin uusia taidemuotoja ja ilmaisun tapoja. Taiteen sisällöt ja käsitteellisyys korostuivat, samoin historiallisten lähteiden ja ajankuvien visuaalinen hyödyntäminen. Näyttelyn taiteilijoiden taiteilijuus on vuosia kestäneen uran myötä saavuttanut taidemaailman tunnustuksen. Esillä olevat teokset osoittavat, että työ taiteen parissa jatkuu.

Näyttelyn nimi Seurassa viittaa Tampereen Taiteilijaseuran jäsenyyteen ja näyttelykontekstissa kuuteen taiteilijaan, joilla kullakin on tyylinsä ja tunnistettava kädenjälkensä. Jokaisella on oma galleriatilansa. Esillä on samanaikaisesti kuusi yksityisnäyttelyä, jotka muodostavat samalla ryhmänäyttelyn. Runsaassa kokonaisuudessa käydään keskustelua sisällöistä, muodoista, aineesta, taiteen historiasta ja nykyisyydestä. Teokset haastavat toisensa, mutta myös täydentävät toisiaan. Lähtökohtana ovat olleet taiteilijoiden Sara Hildénin säätiön omistamat teokset, joiden liittäminen kokoelmaan on tapahtunut pääsääntöisesti 2000-luvulla. Yhteistyössä taiteilijoiden ja museon henkilökunnan kanssa on rakentunut näyttelykokonaisuus, joka joidenkin osalta koostuu lähes kokonaan uusista teoksista.

Sara Hildénin taidemuseo