Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun Siirry suoraan hakuun Siirry suoraan hakuun

Julkaistu 1.10.2021 17.14

Taidetorstain yleisöopastus Marcel Dzaman näyttelyyn

Aika: 2.12.2021 14.00 – 15.00
Paikka: Sara Hildénin taidemuseo

Tapahtumalaji: Ikäihmiset, Kuvataide, Näyttelyt, Työnhakijat
Pääsymaksu: Eläkeläiset ja työttömät 2 €, muut 14/5 € tai Museokortti
Ilmoittautuminen: Vello-varausjärjestelmään
Järjestäjä: Sara Hildénin taidemuseo

Yleisöopastus sisältyy näyttelyn pääsymaksuun. Rajoitettu osallistujamäärä, ennakkoilmoittautuminen. Taidetorstaisin eläkeläisten ja työttömien pääsymaksu kaksi euroa koko päivän ajan.

Marcel Dzama, Behind the curtain, 2014 (det). Muste, vesiväri, öljy, lehtikulta, grafiittikynä ja kollaasi paperille, 56,5 x 77,8 cm. Courtesy the artist & David Zwirner © Marcel Dzama
 

Näyttely Tonight We Dance esittelee Marcel Dzaman tanssiaiheisia teoksia. Esillä on piirustuksia, maalauksia, kollaaseja, videoita, veistoksia ja installaatioita 2000-luvun alusta tähän päivään.

Marcel Dzama (s. 1974, Winnipeg, Kanada) asuu ja työskentelee New Yorkissa. Dzama tutkii kiehtovan ja välittömästi tunnistettavan kuvakielensä kautta todellisen ja alitajuisen häilyvää suhdetta, hyvän ja pahan taistelua sekä vallankäytön moninaisia muotoja.

Dzaman teoksissa ihmishahmot, eläimet ja niiden hybridit asettuvat samalle näyttämölle. Vaikutteet eri aikakausilta yhdistyvät osaksi nykytodellisuutta sekä unen ja fantasian maailmaa. Unen logiikka korvaa rationalismin ja absurdismi välittää totuuden – paikoin hyvinkin viiltävästi. Ajankohtaisten yhteiskunnallisten tapahtumien ohella aiheet löytyvät saduista ja mytologioista, sarjakuvista ja elokuvista sekä taiteen historiasta.

Näyttelyn sivulle