Siirry sisältöön

Palveluhakemisto: U

Uimiseen liittyviä palveluja 

Talviuintipaikat

Nettisivulta löytyy tietoja Tampereen talviuintipaikoista.

Uimahallit

Tampereella on neljä uimahallia, jotka sijaitsevat Kalevassa, Pyynikillä, Tesomalla ja Hervannassa. Kesäisin käytössä on maauimala.

Uimakoulut

Uimahalleissa järjestetään uimaopetusta sekä lapsille että aikuisille ympäri vuoden. Lisäksi järjestetään kesäuimakouluja useilla rannoilla.

Uimarannat

Uimarantoja pitää kunnossa Tampereen Infran kunnossapitopalvelut. Uimarantojen kunnossapidosta voi kysyä ja antaa palautetta Palvelupiste Frenckelliin.

Uimavesien laadun valvonta

Ympäristöterveydenhuolto valvoo yleisten uimarantojen ja talviuintipaikkojen sekä yleiseen käyttöön tarkoitettujen uima-altaiden veden laatua ja palvelun turvallisuutta. Valvonta perustuu terveydensuojelulakiin ja kuluttajaturvallisuuslakiin.

Vauva- ja perheuinti

Vauva- ja perheuinnit ovat vauvauinti-ikäisen lapsen ja hänen vanhempiensa yhteistä leikki- ja touhuhetkeä sopivan lämpimässä (+32 C) vedessä. Vanhempia ohjaamassa ja tukemassa ovat koulutetut vauvauinninohjaajat.

Ulkoilu- ja retkeilyalueet 

Ulkoilu ja retkeily

Tampereella on ulkoilualueita samoiltavaksi keskustan tuntuman upeista Pyynikin harjun maastoista sekä Kaupin, Niihaman ja Hervannan metsitä aina kauempiin Velaatan ja Teiskon ulkoilualueisiin asti, oli tarkoituksena sitten kuntoilla tai muutoin virkistäytyä luonnon helmassa. Monet kuntoreiteistä muuntuvat talven tullen hiihtoreiteiksi. Lisäksi kuntalaisten käytössä on ulkoilumajoja, uimarantoja sekä ulkoilu- ja latureittejä kattavasti koko kaupungin alueella.

Ulkomainonta ja -myynti sekä paikkojen vuokraus 

Elintarvikkeiden tilapäis- ja ulkomyynti sekä tarjoilu

Toimijan on tehtävä elintarvikevalvontaan ilmoitus säännöllisessä ulkomyynnissä käytettävistä myyntilaitteista, mikäli myyntikalustoa, kojua tms. on tarkoitus myöhemmin käyttää useissa eri tapahtumissa.

Torit ja myyntipaikat

Tampereella harjoitetaan torikauppaa Tammelantorilla, Laukontorilla ja Hervannan torilla.

Säännöllisessä ulkomyynnissä käytettävistä myyntilaitteista on toimijan tehtävä elintarvikevalvontaan ilmoitus, mikäli myyntikalustoa, kojua tms. on tarkoitus myöhemmin käyttää useissa eri tapahtumissa.

Ulkovalaistus 

Katuvalaistus

Tampereella on katuvaloverkkoon liitettyjä valaisimia noin 40 000 kpl ja katuvalokeskuksia runsaat 320 kpl. Vaikka katuvalaisimien lukumäärä on viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvanut, on katuvalaistukseen käytetty energiankulutus laskenut.

Urheilu- ja liikuntapalveluja 

Erityisryhmien liikunta

Liikuntapalvelut järjestää erityisliikuntaa, joka soveltuu vammaisille ja pitkäaikaissairaille aikuisille ja lapsille.

Kuntoliikunta

Tampereella on jo luontonsa puolesta hyvät mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan ja virkistäytymiseen. Kaupunki tarjoaa erilaisia liikuntaan ja vapaa-aikaan liittyviä tiloja ja palveluja kaikenikäisille.

Liikunnanohjaus

Ohjattua toimintaa on tarjolla runsaasti. Toiminnan sisältö, ryhmien liikuntapaikat ja -ajat vaihtuvat aina syksyisin.

Liikuntapaikat Tampereella

Liikuntatapaikat ovat kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä. Kuitenkin sisäliikuntatilojen ja palloilukenttien vuorot jaetaan pääsääntöisesti yhteisöjen käyttöön.

Liikuntapalvelut

Liikunta- ja nuorisopalvelut kuuluvat liikunta- ja nuorisoyksikköön. Palveluyksikkö on osa kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen palveluryhmää. Palveluyksikköä johtaa liikunta- ja nuorisoyksikön johtaja.

Ohjattu liikunta

Liikuntapalvelut järjestää ohjattua liikuntaa eri-ikäisille. Tarjolla on myös sovellettua liikuntaa eri ryhmille.

Urheiluseurat Tampereella

Alla olevalta sivulta löydät oman lajisi tamperelaiset urheiluseurat.

Uskonto 

Seurakunnat

Tampereella toimii useita rekisteröityjä uskonnollisia yhdyskuntia.