Siirry sisältöön

Palveluhakemisto: N

Neuropsykiatria 

Lasten ja nuorten neuropsykiatria

Tampereella toimii Nepsy-tukitiimi, joka tarjoaa palveluja neuropsykiatrisissa (nepsy) lasten, nuorten ja perheiden pulmatilanteissa. Nepsy-tukitiimi palvelee tamperelaisia alle 20-vuotiaita lapsia, nuoria ja heidän perheitään sekä heidän kanssaan työskenteleviä työntekijöitä.

Neuvolat 

Nuorisoneuvola

Nuorisoneuvola on alle 22-vuotiaiden tamperelaisten ehkäisyneuvola. Nuorisoneuvolasta saa terveydenhoitajien, lääkärin ja psykologin palveluja, jos on alle 22-vuotias tamperelainen eikä kuulu työ- tai opiskelijaterveydenhuollon piiriin.

Äitiys- ja lastenneuvolat

Äitiysneuvola palvelee perhettä raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan aikana. Äiti on neuvolan kirjoissa kolme kuukautta synnytyksen jälkeen, vastasyntynyt lapsi siirtyy kahden viikon ikäisenä lastenneuvolan seurantaan. Lastenneuvolat palvelevat alle kouluikäisiä lapsia ja heidän perheitään.

Nuohous 

Pelastuslain 379/2011 mukaan rakennuksen omistajan ja haltijan yleisten tilojen osalta sekä huoneiston haltijan hallinnassaan olevien tilojen osalta on huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit nuohotaan sekä ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot huolletaan ja puhdistetaan määrävälein.

Nuoret 

Nuorisokahvila Uniikki

Nuorisokahvila Uniikki on päihteetön ja savuton tila, joka tarjoaa 14-19-vuotiaille nuorille ohjelmallisen virkistäytymis- ja kohtaamispaikan. Nuorisokahvilan toiminnasta vastaa Ahjola, toiminta on Tampereen kaupungin tilaamaa nuorisotoimintaa.

Huom. Uniikki on ollut suljettuna 19.10.2019 lähtien, mutta uutta korvaavaa paikkaa etsitään sille keskusta-alueelta.

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut on lasten ja nuorten kasvua tukeva yksikkö. Nuorisopalveluihin kuuluu nuorten harrastus- ja vapaa-ajan palvelut, ennakoiva nuorisotyö sekä nuorten osallisuus- ja vaikuttamispalvelut. Nuorisopalvelut on mukana nuorten arjessa nuorisotiloilla, tapahtumissa,
kouluilla ja verkossa. Ympäri kaupunkia toimii 12 nuorisotilaa, joissa nuoret tapaavat toisiaan, pelailevat, kokkailevat tai suunnittelevat yhteistä tekemistä.

Nuorisotilat

Tampereelta löytyy useita nuorisotiloja vapaa-ajan viettämisen paikaksi. Nuorisotiloja ylläpitää kaupungin Nuorisopalveluiden lisäksi myös erilaiset yhdistykset, järjestöt ja seurakunnat. Nuorisopalveluiden nuorisotilat sijaitsevat Tampereen eri kaupunginosissa, mutta ne ovat avoimia kaikille, asuitpa sitten Nekalassa tai Tesomalla. Keskustan alueella suosittuna nuorten kokoontumispaikkana toimii Monitoimitalo 13.

Nuorten selviämisasema

Nuorten selviämisasema toimii sosiaalipäivystyksessä viikonloppuöisin. Sen palvelut on tarkoitettu alle 18-vuotiaille päihtyneille pe - la klo 20 - 08 ja la - su klo 20 - 08. Yhteyttä voit ottaa numeroon 040 806 3515.

Nuorten talo Ohjaamo

Nuorten talo Ohjaamo on matalan kynnyksen palvelupiste, jossa nuorille tarjotaan ensivaiheen ohjaus- ja neuvontapalveluja samasta paikasta. Ohjaamossa saa apua arjesta kumpuaviin ongelmiin ilman juoksemista palvelusta toiseen. Jokaiselle nuorelle voidaan koota oma verkostonsa ratkaisemaan yhdessä nuoren asioita.

Nuorten tiedotus- ja palvelupiste

Nähtävyydet 

Visit Tampereen sivuilta löydät tietoa nähtävyyksistä ja vierailukohteista. Matkailutoimistosta saat matkailuneuvontaa, esitteitä, karttoja, vinkkejä ja paljon muuta. Visit Tampereen kautta voi varata kaupunkiopastuksia ja he auttavat myös tilaisuuksien ja ohjelmien suunnittelussa.

Näkötornit 

Pyynikin näkötorni ja Näsinneula tarjoavat näkymillään kattavan kuvan Tampereesta.