Siirry sisältöön

Palveluhakemisto: J

Johtokartat 

Johtokarttaotteet

Kaapeleiden ja johtojen sijaintikartat.

Johtosäännöt 

Säännöt ja ohjeet

Tampereen kaupungin uusi hallintosääntö tuli voimaan 1.1.2018, jolla korvattiin aiemmat johtosäännöt. Hallintosäännössä määrätään kaupungin eri viranomaisista, niiden toiminnasta ja toimivallan jaosta.

Toimintasäännöt ovat hallintosääntöä yksityiskohtaisempia. Niillä varmistetaan, että lainsäädäntöä ja hallintosääntöä noudatetaan ja että tavoitteet toteutuvat ja toiminta on tuloksellista.

Joulu 

Joulu Tampere

Tampere Tunnetuksi ry järjestää vuosittain Joulu Tampere -tapahtuman.

Joulutori

Keskustorilla järjestettävältä Tampereen Joulutorilta voi ostaa jouluisia herkkuja ja paikallisia käsitöitä tai vain nauttia joulun tunnelmasta.

Tallipihan joulukylä

Tallipiha muuttuu tunnelmalliseksi joulukyläksi, jossa myydään käsitöitä ja jouluherkkuja. Tallissa voi myös tavata aasin ja lampaita.

Juhlapatojen vuokraus 

Tervapadat eli juhlapadat

Nestekaasukäyttöisiä juhlapatoja vuokraa Tampereen Sarka Oy.

Julkinen liikenne 

Aikataulut ja neuvonta

Henkilöliikenneluvat

Henkilöliikenneluvalla saat harjoittaa ammattimaista henkilöiden
kuljettamista linja-autolla Manner-Suomessa. Henkilöliikenneluvalla saat
harjoittaa myös taksiliikennettä, kunhan teet ilmoituksen
taksiliikenteen harjoittamisesta Traficomille.

Joukkoliikenteen palvelupiste

Joukkoliikenteen palvelupisteestä voi hankkia matkakortit ja ladata niitä sekä tiedustella kaupunkiliikenteen reiteistä ja aikatauluista.

Julkiset veistokset ja monumentit 

Veistokset ja monumentit

Tervetuloa tutustumaan Tampereen julkisiin veistoksiin ja monumentteihin.

Julkisivun muuttaminen 

Rakennusluvat

Rakennusten rakentaminen, oleelliset korjaukset ja muutokset sekä kaupunkikuvaan tai -ympäristöön vaikuttavat toimenpiteet vaativat luvan.

Jätehuolto 

Alueellinen jätehuoltojaosto

Alueellinen jätehuoltojaosto on 17 kunnan yhteinen toimielin, jonka vastuulla ovat jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät. Jaoston isäntäkuntana toimii Tampereen kaupunki. Jätehuoltojaosto päättää toimialueellaan jätelain (646/2011) mukaisista jätehuollon viranomaisasioista ja linjaa, miten jätehuolto alueella järjestetään.

Jäteasemat ja jätekeskukset

Pirkanmaan Jätehuollon alueella jätekeskukset sijaitsevat Tampereella Tarastenjärvellä ja Nokialla Koukkujärvellä. Jäteasemille ja jätekeskuksiin voivat tuoda jätteitä myös kotitaloudet. Huomaa, että kaikkia jätelajeja ei oteta vastaan kaikissa vastaanottopisteissä eikä kaikissa kunnissa ole kaikkia vastaanottopaikkoja. Lisätietoja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n nettisivuilta.

Jätehuolto

Pirkanmaan Jätehuolto Oy on 17 kunnan omistama osakeyhtiö. Tampereen ja sen ympäristökuntien jätehuollosta huolehtii alueellinen jätehuoltoyhtiö, Pirkanmaan Jätehuolto Oy. Pirkanmaan Jätehuolto vastaa asumisjätteiden ja niihin rinnastettavien jätteiden keräyksestä, kuljetuksesta, käsittelystä ja siihen liittyvästä neuvonnasta.

Jäteneuvonta

Jäteneuvonta on Pirkanmaan Jätehuollon lakisääteinen tehtävä. Se järjestää kampanjoita, tuottaa oppaita ja esitteitä, käy kertomassa ja luennoimassa jäteasioista jne.

Jätevalvonta

Ympäristönsuojeluyksikkö valvoo jätelain ym. säännösten ja määräysten noudattamista, kuten jätehuollon järjestämistä sekä roskaamiskiellon ja maaperän saastuttamiskiellon noudattamista. Yksikkö myös ohjaa ja neuvoo jätehuoltoon liittyvissä kysymyksissä ja valitusasioissa. Tampereen kaupungin yleiset jätehuoltomääräykset koskevat kaikkia kotitalouksia ja taloyhtiöitä sekä liike-, teollisuus- yms. kiinteistöjä.

Kierrätyskeskukset

Kierrätyskeskuksista löytyy edullisia huonekaluja, kodintavaroita ym. Kotiinkuljetuspalvelu on yleensä Tampereen kaupunkialueella. Tavarat ja huonekalut noudetaan kotoa ilmaiseksi.

Jäähallit ja tekojääradat 

Jäähallit

Tampereen kaupunki ylläpitää kuutta jäähallia. Maksuttomia yleisöluisteluita on tarjolla syys- ja kevätkaudella Hervannan jäähallissa sekä Tesoman jäähallissa. Yleisöluisteluvuorot ovat pääsääntöisesti käytössä elokuun puolivälistä maaliskuun loppuun.

Tekojääradat

Koulukadun tekojäärata on jääurheilun käytössä marraskuusta maaliskuuhun.