Siirry sisältöön

Palveluhakemisto: H

Haiharan taidekeskus 

Haiharan taidekeskus

Haiharan kartanon alue muodostaa perinteikkään ja mielenkiintoisen retkikohteen, jossa voi tutustua taidenäyttelyihin ja piipahtaa kotoisassa väentuvassa virkistäytymässä. Alueella järjestetään myös taidekursseja, nukketeatteriesityksiä ja puistokonsertteja.

Hammashoito 

Hammashoito

Alle 18-vuotiaat, kutsujärjestelmässä olevat tamperelaiset kutsutaan määräajoin hammashoitoon. Lisätietoja kutsujärjestelmästä saa ajanvarauksesta. Yli 18-vuotiaiden ajat annetaan keskitetystä ajanvarauksesta. Käytössä on hoidon tarpeen mukainen jonotusjärjestelmä. Ensimmäisen ajan suuhygienistin tekemään hoidon tarpeen arviointiin voi varata myös sähköisen asoinnin kautta.

Hammaslääkäripäivystys

Välitöntä ja kiireellistä ensiapua tarvitsevien hammaslääkäripäivystys toimii Ensiapu Acutan yhteydessä Tampereen yliopistollisen sairaalan tiloissa.

Hankinnat 

Tampereen kaupungin ja kaupungin tytäryhteisöjen julkisen hankinnan mukaisista kilpailutuksista huolehtii Tuomi Logistiikka Oy.

Hatanpään sairaala 

Hatanpään puistosairaala

Hatanpään puistosairaalassa (Hatanpään puistokuja 8) toimivat neurologian ja geriatrian osastot.

Hatanpään terveysasema

Hatanpään terveysasema on edelleen yksi kaupungin terveysasemista vaikka se toimii TAYS Hatanpään tiloissa, osoitteessa Hatanpäänkatu 24 (sisäänkäynti TAYS Hatanpään pääovesta).

TAYS Hatanpää

Hatanpään sairaala on 1.1.2018 alkaen osa Tampereen yliopistollista sairaalaa ja nimeltään TAYS Hatanpää. TAYS Hatanpää tarjoaa erityisesti kiireetöntä erikoissairaanhoitoa, vuodeosastohoitoa vaativaa kirurgiaa ja päiväkirurgiaa. Hatanpäällä hoidetaan useiden eri erikoisalojen potilaita sekä polikliinisesti että vuodeosastoilla. Myös kotisairaalan toiminta jatkuu.

Hiekoitus 

Katujen kunnossapito

Katujen kunnossapidosta on kaupungilla ja yksityisten kiinteistöjen haltijoilla omat velvollisuutensa. Ne määräytyvät katujen kunnossa- ja puhtaanapitolaista.

Katujen kunnossapitoon (esim. auraus, hiekoitus) liittyviä asioita voi selvittää kysymällä kaupunkiympäristön kehittämisen asiakaspalvelusta Palvelupiste Frenckellistä.

Hiihto 

Tampereen kaupunki tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet maastohiihtoon. Tampereen latukarttapalvelu kertoo latujen reaaliaikaiset kuntotiedot.

Hoitotarvikkeet 

Hoitatarvikejakelu

Tamperelaisten potilaiden on mahdollista saada maksutta hoitotarvikkeita hoitavan lääkärin tai hoitajan selvityksen perusteella. Saannin ehtona on, että hoitotarvikkeiden ja -välineiden tarpeen arvioidaan olevan pitkäaikainen, yleensä yli kolme kuukautta kestävä.

Home- ja kosteusvauriot 

Home- ja kosteusvaurioiden yleisneuvonta

Asuntojen home- ja kosteusvaurioasioissa yleisneuvontaa saa Palvelupiste
Frenckellistä. Asiakaspalvelusihteerit ohjaavat tarvittaessa
asiantuntijoiden puoleen.

Huostaanotto 

Lapsen huostaanotto

Jos avohuollon tukitoimet eivät riitä lapsen kasvun ja kehityksen turvaamiseksi, lapsi voidaan ottaa huostaan. Huostaanotto voidaan toteuttaa joko kiireellisenä sijoituksena tai varsinaisena huostaanottona.

Huumeongelmat 

Huumehoidon palvelut

Tamperelaisten opiaattiriippuvaisten hoidon tarpeen
arviointi on keskitetty Tampereen kaupungin Päihdekeskukseen. Arviointiin
tarvitaan lähete. Alkuarviointi opiaattiriippuvuuden hoidosta tehdään
A-klinikalla tai Breikissä.

Huumekatkaisuhoitoon hakeudutaan hoidon arviointitahojen
kautta silloin, kun päihteidenkäyttö on pääasiassa suonensisäisten huumeiden
käyttöä. Arviointitahoja ovat A-klinikka, Breikki ja terveysasemat.

Huumehoidon avopalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia ja
niihin voi hakeutua itse.

Huvipuisto 

Särkänniemen Elämyspuisto

Särkänniemen elämyspuisto on avoinna ympäri vuoden. Huvilaitteet ovat toiminnassa kesäaikaan.

Hylätyt ajoneuvot 

Romuajoneuvot

Henkilö- tai pakettiauton viimeisellä omistajalla on oikeus toimittaa romuajoneuvonsa kustannuksitta tuottajavastuun piiriin kuuluvaan järjestelmään hyväksytylle kerääjälle tai esikäsittelijälle ja edelleen romutettavaksi. Hyväksytylle kerääjälle tai esikäsittelijälle toimitetusta ajoneuvosta annetaan omistajalle romutustodistus, joka on edellytys ajoneuvon poistamiseksi Ajoneuvohallintokeskuksen ylläpitämästä ajoneuvorekisteristä.

Hyötyjäte 

Ekopisteet

Ekopisteisiin voit viedä kodin kierrätettäviä jätteitä kuten lasipakkauksia, pienmetallia, muovipakkauksia, paperia ja monissa myös kartonkia.

Hätätilanteet ja päivystys 

Ensiapu ja päivystys

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat hoidetaan ensisijaisesti oman alueen terveysasemalla. Terveysasemat ovat auki ma - to 8 - 16 ja pe 8 - 15.

Päivystysapu 116117 auttaa äkillisissä terveysongelmissa silloin, kun oma terveysasemasi on kiinni.

Ensiapu Acuta päivystää iltaisin, öisin ja viikoloppuisin: sinne voi hakeutua, jos hoito ei voi odottaa arkiaamuun oman terveysaseman aukeamista.

Soittaminen Hätäkeskuksen hätänumeroon 112

1. Soita hätäpuhelu itse, jos voit.
2. Kerro, mitä on tapahtunut.
3. Kerro tarkka osoite ja kunta.
4. Vastaa kysymyksiin.
5. Toimi annettujen ohjeiden mukaan.
6. Lopeta puhelu vasta saatuasi luvan.