Nuorisovaltuusto

Kaipaatko kouluusi lisää penkkejä? Pitäisikö Tampereella olla enemmän kesätöitä? Oletko huolestunut ilmastokriisistä? Eikö vapaa-ajalla ole tarpeeksi tekemistä?
Haluatko parempia mielenterveyspalveluita? Kulkeeko linja-autoja sinusta liian vähän tai eikö kännykän latauspaikkoja ole tarpeeksi?

Ota yhteyttä Nuorisovaltuustoon, me autamme!

Tampereen nuorisovaltuusto (nuva) on nuorten vaikuttajaryhmä, joka pyrkii tuomaan nuorten ääntä esiin kaupungin päätöksenteossa sekä parantamaan heidän asemaansa ja vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia. Nuorisovaltuuston toiminta perustuu kuntalakiin, jonka mukaan kaupunginhallituksen on asetettava Nuorisovaltuusto tai muu nuorten vaikuttajaryhmä ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä.Tampereen nuorisovaltuusto on perustettu vuonna 1998, jolloin se sai nimen Nuorisofoorumi. Nimi vaihdettiin keväällä 2015 Nuorisovaltuustoksi.

Nuorisovaltuusto tekee kannanottoja, mielipidekirjoituksia, lausuntoja, sekä aloitteita kaupungin eri toimielimille nuorille tärkeistä ja ajankohtaisista asioista. Lisäksi se tapaa kaupungin päättäjiä säännöllisesti ja edustaa nuoria kaupunginvaltuustossa ja kuudessa lautakunnassa.

Nuorisovaltuustoon kuuluu 30 nuorisovaltuutettua ja 10 varanuorisovaltuutettua. Nuorisovaltuusto valitaan kaupunginlaajuisesti järjestetävissä nuorisovaltuustovaaleissa kahden vuoden välein. Seuraavat vaalit järjestetään vuoden 2022 syksyllä.

Toiminta

Jenna Naukkarinen
Puhelin:
050 385 0222

Tämän sivun löydät myös osoitteilla tampere.fi/nuorisovaltuusto ja tampere.fi/nuva

Päivitetty 7.6.2022