Pirkanmaan työkykyhanke 2020 - 2022

Pirkanmaan työkykyhanke on osa valtakunnallista Työkykyohjelmaa, jolla tuetaan osatyökykyisten työttömien ja pitkäaikaistyöttömien työhön pääsyä ja työssä pysymistä, ehkäistään työttömyyden pitkittymistä ja työkyvyttömyyttä sekä lisätään heikossa työmarkkina-asemassa olevien työelämäosallisuutta. Työkyvyn arviointi ja työkyvyn tuen palvelut tuodaan osaksi tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusta yhdenvertaisesti kaikkien saataville.

Pirkanmaan työkykyhankkeessa ovat mukana 21 Pirkanmaan kuntien sosiaali-, terveys- ja työllisyyspalvelut ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Hankkeessa mukana olevat kunnat: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi. Hankkeen kumppaneina toimivat mm. Kela ja TE-palvelut. Hankehallinnoijana toimii Tampereen kaupunki.

Hankkeen tavoitteet

  • Parantaa osatyökykyisten työttömien itsearvioitua työkykyä ja lisätä työttömän osatyökykyisyyden ja työkyvyn tuen tarpeen tunnistamista Pirkanmaalla.
  • Järjestää kustannustehokkaat kattavat palvelut osatyökykyisille henkilöille Pirkanmaalla tukemaan heidän työkykyisyyttään ja työllistymiskykyään sekä ehkäistä työkyvyttömyyttä ja pitkäaikaistyöttömyyttä.
  • Lisätä asiakastyötä tekevän henkilöstön työkyvyn tuen osaamista.
  • Koota vaativien työkyvyn tuen palvelujen toimijat yhteen perustamalla Pirkanmaan virtuaalinen Työkykytalo.

Hankkeen toimenpidekokonaisuudet

Pirkanmaan työkykyhanke muodostuu kahdesta toimenpidekokonaisuudesta.

Työkykyohjelma on osa hallitusohjelmaa, ja sen avulla tavoitellaan työllisyysasteen nostoa. Sosiaali- ja terveysministeriö toteuttaa ohjelman yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa vuosina 2019 - 2023.

Ohjelman tavoitteena on lisätä osatyökykyisten työttömien työllistymisen edellytyksiä, työ- ja toimintakykyä ja yhteiskunnallista osallisuutta.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/pirkanmaantyokykyhanke

Lisätietoja

Projektisuunnittelija Senja Miettinen
Puhelin:
041 730 9119
Projektipäällikkö Marianne Rautiokoski
Puhelin:
041 730 8951