Alueellinen kehittämistehtävä – Kulttuuri ja taide virtaa

Tammerkosken patosilta. Vesi virtaa vuolaasti padon yli.
Kulttuuri ja taide virtaa -projekti on kulttuurin alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaalla vuosina 2021-2023 huhtikuuhun saakka.

Projektin toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhteistyössä 14 Pirkanmaan kunnan kanssa, jotka ovat Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Projektin tavoitteena on kehittää maakunnallinen taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden työskentelyä, verkostoitumista ja osaamista edistävä välittäjämalli sekä sitä tukeva verkkoalusta. Kehitettävän verkkoalustan tarkoituksena on tukea taidepalvelujen markkinointia, verkostojen luomista ja sitä kautta taiteilijoiden työllistymistä. Projektissa tuetaan verkostojen ja osaamisen kehittämistä järjestämällä verkostoitumistilaisuuksia ja koulutusta taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden tarpeiden mukaan.

Projektissa tehdään yhteistyötä mm. Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipisteen, paikallisten taide- ja kulttuuritoimijoiden sekä muiden kulttuurin alueellisten kehittämistehtävien kanssa.

Projektin päärahoittajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö.

Anna Szalay
Yhteystiedot Johtava koordinaattori
Puhelin:
044 481 1774

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/kulttuurijataidevirtaa

Sivun pääkuva: Laura Vanzo / Visit Tampere