Hyppää sivuvalikkoon

Kiertotalouden kumppanuusmalli

Kesäinen Yliopistonkatu

Kiertotalouden kumppanuusmalli on erityisesti kaupungeille ja yrityksille kehitetty toimivan kiertotalouden yhteistyön toteuttamisen malli.

Kiertotalous vaatii toteutuakseen uudenlaisia osallistavia ja poikkihallinnollisia toimialat ja organisaatiorajat ylittäviä tuotanto-, palvelu- ja yhteistyömalleja. Kumppanuusmalli tarjoaa toimintatapoja tämän yhteistyön kehittämiseen.

Mallin toivotaan hyödyttävän jokaista kehittäjää, joka on tekemisissä kiertotalouden kysymysten parissa, sillä se tarjoaa monipuolisesti soveltamismahdollisuuksia ja ideoita erilaisille organisaatioille yhteistyön rakentamiseen ja ohjaa käyttäjää kohti yhteiskehittämistä.

Voit vapaasti käyttää kumppanuusmallin materiaaleja omassa organisaatiossasi.

Malli on kehitetty osana 6Aika Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli (KIEPPI) -hanketta vuosina 2019–2021. Hankkeessa kehitettiin Espoon Kerasta, Tampereen Hiedanrannasta ja Turun Tiedepuistosta kestäviä kaupunginosia, joihin syntyy uutta kierto- ja jakamistalouteen pohjautuvaa yritystoimintaa ja työpaikkoja. Kumppanuusmallin toteutuksesta ovat vastanneet yhteistyössä Industryhack Oy ja Sitowise Oy.

Päivitetty 15.9.2022