Siirry sisältöön

Pyörälainaamo

Tampereen kaupunki on käynnistänyt kesäkaudeksi 2020 sähköpyörälainaamon yhteistyössä Suomen Urheilupyörä Oy:n kanssa. Fillarilainaamokokeilussa kaupunkilaiset voivat lainata erilaisia ja erikokoisia sähköavusteisia polkupyöriä viikoksi kerrallaan 14.5.2020 alkaen elokuulle asti. Varatessa lainaajalta peritään 60 €:n panttimaksu, joka palautetaan lainaajalle lainausjakson päätyttyä. Pyörät noudetaan Suomen Urheilupyörän Lielahden toimipisteestä.

Kokeiltavana on muun muassa kaupunki-, maasto-, ja tavarapyöriä sekä fatbikeja. Lainata voi myös lastenkuljetukseen soveltuvan peräkärryn sekä pyöräilykypärän.

  • Sähköpyörän moottori avustaa polkemista nopeuden ollessa enintään 25 km/h.
  • Sähkötaittopyörä soveltuu työmatkapyöräilyyn, ja se kulkee myös bussissa ja junassa.
  • Sähkötaakkapyörän kyytiin mahtuvat niin lapset kuin ostoksetkin.
  • Sähköfatbikella ja -maastopyörällä huristelee vaivatta hankalammassakin maastossa.
  • Pyörään voi liittää lastenkuljetuskärryn.

Sähköpyörälainaamo osoittautui erittäin suosituksi heti lainauskauden alkaessa toukokuussa 2020 ja varausajat täyttyivät nopeasti. Mahdollisia vapautuvia aikoja voi katsoa Fillarilainaamon nettisivuilta.


Fillarilainaamo lainaa eri tyyppisiä sähköavusteisia pyöriä, esimerkiksi sähkömaastopyöriä.

Fillarilainaamokokeilu on osa Tampereen kaupungin Hiedanranta MaaS -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto Pirkanmaan liiton kautta. Hankkeessa toteutetaan erilaisia liikkumisen kokeiluja Hiedanrannan ja muun Tampereen alueella. Kokeiluista saatavia oppeja hyödynnetään Hiedanrannan uuden alueen suunnittelussa ja kehittämisessä.

Liikenneinsinööri
Pekka Stenman
puhelin 040 163 7226
sähköposti [email protected]