Siirry sisältöön

Pyörälainaamo

Tampereen kaupungilla on käynnissä pilottihanke, jossa päiväkoti-ikäisten lasten vanhemmille tarjotaan maksutta kokeiluun sähköpyöriä ja lasten kuljettamiseen tarkoitettuja peräpyöriä ja pyöräkärryjä. Lainaamot ovat toiminnassa vuonna 2018 kesäkuusta lokakuuhun. Lainausaika on 13 päivää kerrallaan, heinäkuussa neljä viikkoa.

Lainaamot sijaitsevat Hervannassa, Koilliskeskuksessa, Lielahdessa ja Nekalassa. Toistaiseksi lainausmahdollisuus on vain pilottihankkeeseen valittujen päiväkotien perheillä. Lainaamoissa on yhteensä 8 sähköpyörää, 8 peräpyörää ja 8 sähköpyörä-pyöräkärry -yhdistelmää.

Pyörälainaamo on osa Tampereen kaupungin hanketta, jossa edistetään kestävien kulkumuotojen käyttöä lapsiperheiden arjen matkoilla. Hanke on saanut Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen hankeavustusta vuodelle 2018.

Lainattavat sähköpyörät ja pyöräilyvälineet

Yhden lainauspisteen sähköpyörät ja välineet:

  • 2 kpl sähköpyöriä (Helkama E 3)
  • 2 kpl peräpyöriä
  • 2 kpl sähköpyörä+pyöräkärry -yhdistelmiä (Tunturi Forte + XLC Duo, max. 2 lasta)
kuva: sähköpyörä, peräpyörä ja sähköpyörä-peräkärry
Sähköpyörä, peräpyörä (alla) ja sähköpyörä-peräkärry. Kuva avautuu klikkaamalla isommaksi.

Lisätietoja pyörälainaamosta

Sitowise Oy:
Laura Mansikkamäki
puhelin 050 537 7424
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupunki, Liikennejärjestelmän suunnittelu:
Projektipäällikkö
Sanna Ovaska
sähköposti [email protected]

Lainaus käytännössä

  1. Voit tehdä varauksen, jos päiväkotinne on mukana lainaamokokeilussa. Löydät mukana olevat päiväkodit kunkin lainaamon kohdalta.
  2. Tarkista oman välinelainaamosi vapaat ajankohdat varauskalenterista.
  3. Varaa haluamasi väline ja ajankohta lähettämällä sähköpostia osoitteiseen [email protected] Kerro sähköpostissa käyttämäsi lainaamo, varaamasi välineet, haluamasi lainajakso ja yhteystietosi (e-mail ja puh.nro). Saat vahvistuksen sähköpostitse. Varaa välineet vähintään 3 päivää ennen lainausajankohdan alkamista.
  4. Nouda varaamasi pyörä lainaamosta sovittuna ajankohtana. Jokaisella lainauspaikalla on vastuuhenkilö luovuttamassa avaimia ja organisoimassa lainausta.
  5. Välineet tulee palauttaa samaan paikkaan kalenteriin merkittyinä ajankohtina.

Välineitä lainatessa sitoudut noudattamaan pelisääntöjä. Huomioithan, että määritetyistä lainaus- ja palautusajankohdista ei voida joustaa. Sovittujen ajankohtien noudattaminen on tärkeää, jotta välineet saadaan ajallaan myös seuraavalle käyttäjälle

kuva: Pyörälainaamojen sijainti kartalla
Pyörälainaamojen sijainti kartalla. Kuva aukeaa klikkaamalla isommaksi.

Lainaamot ja varauskalenterit

Hervannan lainaamo

(Klaavan päiväkoti, Pilke Hokaus, Vuoreksen päiväkoti)

Hervannan lainaamo sijaitsee Sarka Oy:n tiloissa osoitteessa Hepolamminkatu 49. Välineiden lainaus ja palautus tulee tehdä varauskalenteriin merkittyinä päivinä klo 8–10.

kuva: Hervannan lainaamo kartalla
Hervannan lainaamo kartalla

Koilliskeskuksen lainaamo

(Irjalan päiväkoti, Linnainmaan päiväkoti, Tasanteen päiväkoti, Vehmaisten päiväkoti)

Koilliskeskuksen lainaamo sijaitsee kirjaston yhteydessä. Välineiden lainaus ja palautus tulee tehdä varauskalenteriin merkittyinä päivinä klo 15–17. Avaimet luovutetaan kirjaston infotiskiltä.

kuva: Koilliskeskuksen lainaamo kartalla
Koilliskeskuksen lainaamo kartalla

Lielahden lainaamo

(Lintulammen päiväkoti, Nahkatehtaan päiväkoti, Niemenrannan päiväkoti, Peltovainion päiväkoti)

Lielahden lainaamo sijaitsee Lielahtikeskuksen yhteydessä. Välineiden lainauspiste on Antti Possin kujan puoleisen sisäpihan oven vieressä. Välineiden lainaus ja palautus tulee tehdä varauskalenteriin merkittyinä päivinä klo 15–17.

kuva: Lielahden lainaamo kartalla
Lielahden lainaamo kartalla
kuva: Pyöräpysäkointipaikkoja Lielahtikeskuksessa
Pyöräpysäkointipaikkoja Lielahtikeskuksessa

Nekalan lainaamo

(Koivistonkylän päiväkoti, Nekalan päiväkoti, Muotialan päiväkoti, Pikku-Muotialan päiväkoti, Veisun päiväkoti, Viinikan päiväkoti)

Nekalan lainaamo sijaitsee Nekalan varastoalueella osoitteessa Viinikankatu 44. Käynti lainaamoon kulkee Viinikankadun puolelta varastoalueen läpi oheisen kuvan mukaisesti. Välineiden lainaus ja palautus tulee tehdä varauskalenteriin merkittyinä päivinä klo 8–10.

kuva: Nekalan lainaamo kartalla
Nekalan lainaamo kartalla

Tietosuoja

Sitowise Oy (projektipäällikkö Laura Mansikkamäki) kerää ja käsittelee lainaajien yhteystietoja liittyen projektiin "Päivähoitomatkojen liikkumisen ohjaus Tampereella". Lainaajilta kerätään nimi-, sähköposti- ja puhelinnumerotiedot lainausten kohdentamiseksi ja palautekyselyn lähettämistä varten. Nimitiedot välitetään lainaamopisteiden henkilökunnalle (Tampereen kaupunki ja Sarka Oy) lainausten organisoimista varten. Tiedot kerätään suoraan rekisteriöitäviltä henkilöiltä välineiden varauksen yhteydessä ja käsittelemme vain lainaajan itse luovuttamia tietoja. Yksilöiviä henkilötietoja säilytetään vain lainauksen ajan, jonka jälkeen ne tuhotaan.

Pyörälainaamohankkeet logot: EU-, viisaan liikkumisen -, Stardust-hankkeen ja Tampereen kaupungin logot