Siirry sisältöön

Maan ja lumen vastaanotto

Maan vastaanotto

Kaupungin maanvastaanottopaikalle voi tuoda puhtaita ylijäämämaita. Vastaanottopaikalla otetaan vastaan yritysten ja yksityisen ihmisten kuorma-autolla kuljetettavia ylijäämämaakuormia. Alueella ei oteta vastaan peräkärryllä tuotavia pienkuormia.

Puhtaan maa- ja kiviaineksen vastaanottomaksu on 3,40 euroa/m3 (alv 0 %). Ylijäämämaan vastaanottohintojen tarkistuksen myötä 1.1.2021 alkaen maan vastaanottomaksu on 3,80 euroa/m3 (alv 0%).

Maan- ja lumenvastaanottopaikkoja ylläpitää Tampereen Infra Oy, ja niiden hallinnoimisesta vastaa kaupunkiympäristön palvelualue.

Myllypuron maanvastaanottopaikka

Myllypuron maankaatopaikka sijaitsee Tampereen länsiosassa lähellä Nokian ja Ylöjärven rajoja osoitteessa Varpurämeentie 90. Paikalle pääsee Myllypuronkadun ja Nokiantien (valtatie 3:n) liittymästä. Esimerkiksi Myllypurokatua tultaessa ajetaan Nokiantien yli. Ramppien jälkeen ajetaan Myllypuronkadun jatketta 150 metriä. Siitä tie kääntyy oikealle pohjoisen suuntaan, ja sitä ajetaan 500 metriä. Tästä tie kääntyy vasemmalle ja sitä ajetaan 500 metriä.

Paikka on avoinna ma - to 7.00 - 15.30 ja pe 7.00 - 14.15. Ruokatuntisin 11.00 - 11.30 portti on kiinni.

Kuorma-autoja kuskaamassa maata Myllypuron maanvastaanottoalueelle
Myllypuron maanvastaanottoalue

Lumen vastaanotto

Lumen vastaanottomaksu on 15,00 euroa/autokuorma (alv 0 %). 1.1.2021 alkaen lumen vastaanottomaksu on 19,00 euroa/autokuorma (alv 0%).

Lumenvastaanottopaikoilla on automaattitoimiset puomit, jotka toimivat etäluettavilla tunnistinkorteilla. Tunnistinkortteja lumenkaatopaikoille voi lunastaa (80 euroa/kpl (alv 0 %)) Tampereen Infrasta (Viinikankatu 46 B, liikennemerkkitoimisto) arkisin klo 9.00 - 13.00.

Maan- ja lumenvastaanottopaikkoja ylläpitää Tampereen Infran rakentamispalvelut, ja niiden hallinnoimisesta vastaa kaupunkiympäristön palvelualue.

Lielahden lumenvastaanottopaikka

Toiminta Lielahden lumenvastaanottopaikalla on lopetettu keväällä 2019.

Ruskonperän lumenvastaanottopaikka, Kauhakorvenkatu

Ruskonperän lumenvastaanottopaikalle sijaitsee Kauhakorvenkadun varrella, Ruskonperän suljetun maankaatopaikan päällä.

Ruskonperän lumenvastaanottopaikka on avoinna päivittäin 24 h.

Myllypuron lumenvastaanottopaikka, Juhansuontie

Myllypuron lumenvastaanottopaikka sijaitsee Tampereen länsiosassa lähellä Nokian ja Ylöjärven rajoja. Paikalle pääsee Myllypuronkadun ja Nokiantien (valtatie 3:n) liittymästä. Esimerkiksi Myllypurokatua tultaessa ajetaan Nokiantien yli. Ramppien jälkeen ajetaan Myllypuronkadun jatketta 150 metriä ja hieman ennen maanvastaanottoalueelle johtavaa tietä käännytään oikealle.

Myllypuron lumenvastaanottopaikka on avoinna päivittäin 24 h.

Kaivuri ja kuorma-autoja Hakametsän lumenvastaanottopaikalla
Hakametsän lumenvastaanottopaikka

Hakametsän lumenvastaanottopaikka, Hervannan valtaväylä

Hakametsän lumenvastaanottopaikka on avoinna talvikaudella arkisin klo 7.00 - 22.00.

Poikkeuksen tekee vähintään 10 cm/vrk lumisade, jolloin vastaanottopaikka voi olla 10 cm lumikertymän jälkeen lumen vastaanottoa varten auki 3 yötä, jotta liikenneturvallisuutta ja väylien liikennöitävyyttä vaarantava lumi voidaan poistaa riittävän tehokkaasti.

Muutokset ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan erikseen.

Ajo-ohje

Hakametsän lumenkaatopaikan osoite on Hervannan valtaväylä 65. Paikalle ajetaan kääntymällä Hervannan valtaväylältä Hakametsän suuntaan Rieväkadun liittymän kohdalta.

Lisätiedot

Maan ja lumen vastaanotto
Työmaapäällikkö
Mikko Siiro
puhelin 041 730 4672

Vastaanottopaikkojen rakennuttaminen
Hankeinsinööri
Matti Pokkinen
puhelin 040 806 3199