Siirry sisältöön

Veneilijän palvelut

Näsijärvellä tankkauspiste on Kortelahdessa ja Pyhäjärvellä Alarannassa.

Satamien tankkauspisteissä on vesi- ja jätehuoltopisteet sekä septi- ja öljyimurit. Polttoaineiden jakelupisteet ovat auki veneilykauden aikana 24 h vuorokaudessa.

Tankkauspisteillä on vesi- ja jätehuoltopisteet sekä septi- ja öljyimurit. Polttoaineiden jakelupisteet ovat auki veneilykauden aikana 1.6 - 30.9 ympäri vuorokauden.

Jätehuoltopisteitä on ympäri venesatamia sekä Näsijärvellä että Pyhäjärvellä. Satama-alueilla on tyypillisesti sekajäteastiat sekä suurimmissa satamissa on asianmukainen jätteiden lajittelupisteet.

Suurimmalla osalla laitureista on mahdollista käyttää laiturien sähkökaappeja piensähkölaitteiden ja akunlatauksen tarpeisiin.

Veneluiskia on ympäri Tamperetta, tyypillisesti laiturien läheisyydessä. Luiskat ovat veneilijöiden käytössä ympäri vuoden.

Satamien pysäköinti

Tampereen kaupungin satama-alueilla on noin 250 pysäköintipaikkaa. Pysäköinti satamissa on mahdollista huhtikuun alusta joulukuun loppuun (1.4 - 31.12). Pysäköintilupa on kesäkaudella 2020 maksuton.

Pysäköintiluvan hakemista varten venepaikka-asiakkaan tulee rekisteröityä eParking-järjestelmään. Luvanhakijan venepaikkamaksun tila tarkistetaan rekisteröitymisen yhteydessä, minkä vuoksi rekisteröinnin vahvistaminen voi kestää 1 - 5 arkipäivää.

Vahvistetun rekisteröitymisen jälkeen pysäköintilupaa haetaan eParking-järjestelmässä. Lupa on voimassa heti, kun asiakas on täyttänyt varausjärjestelmän edellyttämät tiedot järjestelmään.

Pysäköidessä satama-alueilla liikennemerkein erikseen osoitetuilla alueilla ajoneuvossa ei tarvita mitään erillistä lupatunnistetta (esim. tarraa tai lappua), voimassa oleva sähköinen pysäköintilupa oikeuttaa pysäköintiin. Pysäköinninvalvonta perustuu järjestelmään syötettyihin ajoneuvotietoihin (rekisterinumero).

Palveluun voi rekisteröityä myös Tampereen palvelupisteen asiakaspalvelupisteessä, jos venepaikka-asiakkaalla ei ole käytettävissä verkkoyhteyttä. Palvelupiste neuvoo ensisijaisesti puhelimitse.

Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168

Vene vie -esiselvityshanke

Venesatamien ja vesistömatkailun kehittämistarpeita selvitettiin 15 pirkanmaalaisen kunnan yhteisessä Vene vie -esiselvityshankkeessa. Tarvetta nähtiin muun muassa melontareittien kunnostukselle, lyhyille laivareiteille, rantautumispaikoille ja ylipäätään liikkumismahdollisuuksien lisäämiselle järveltä toiselle. Myös venesatamat kaipaavat kohennusta opastauluista uusien laitureiden rakentamiseen. Uusia satamiakin tarvitaan. Mukana olivat Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi, sekä Pirkanmaan liitto. Työ käynnistyi helmikuussa 2015 ja valmistui marraskuussa.

Yhteystiedot

Satamatoimisto
33180 Tampere

Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168

Venepaikat, venepaikkojen vuokraus
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168

Huoltoryhmä, päivystys, vikailmoitukset, kunnossapito
sähköposti [email protected]
puhelin 040 158 8706
puhelin 040 158 8907