Siirry sisältöön

Kädentaidot


Ajankohtaista

Kädentaitokerroksessa järjestetään kesäkursseja 7.–22.6. eikä kerroksessa tällä aikavälillä järjestetä normaalia toimintaa.


Kädentaitokerros aukeaa normaalisti taas 9.8.

Monitoimitalo 13:n 3. kerros on omistettu kädentaidoille. Kädentaidot on paikka, jossa voit luoda vapaasti ja inspiroitua huikeasta määrästä erilaisia materiaaleja. Käytössäsi on laaja valikoima erilaisia työvälineitä sekä osaavat ohjaajat ovat aina apunasi. Monitoimitalo 13:n hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä on helppo päästää luovuus valloilleen. Kädentaidot ja taide ovat itseilmaisun välineitä, ja haluamme kunnioittaa jokaisen yksilöllistä tapaa olla luova.

Kädentaitokerroksen pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille nuorille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Avoin toiminta on maksutonta ohjauksen ja laitteiden käytön osalta, käyttämistäsi tarvikkeista tai materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan ja hinnat ovat todella edulliset.

Tule ja koe onnistumisen ihanuus!

Meihin saat yhteyden soittamalla numeroon 040 806 3281 (soittoaika ma–pe klo 9–15).


Kädentaidoissa pääsee harrastamaan suljetuissa pienryhmissä

Monitoimitalon avoimen toiminnan ollessa kiinni kädentaitokerrokseen pääsee harrastamaan suljetuissa pienryhmissä. Ilmoittautua voi joko Ateljee/Tekstiiliin, Verstaalle tai Keramiikkaan. Työpajassa voi vapaasti valita tilan materiaaleista ja tekniikoista mieleisensä yhdessä ohjaajan kanssa. Paja on muuten täysin ilmainen, mutta materiaaleista peritään hinta käytön mukaan (käteinen tai korttimaksu). Hinnat ovat hyvin edulliset. Voit ottaa mukaasi myös omia materiaaleja ja hyödyntää niitä projektissasi. Ohjaajat ovat apunasi etkä tarvitse aikaisempaa osaamista tekniikoista. Toiminta on suunnattu 2002 vuonna syntyneille ja sitä nuoremmille.

Huom! Pienryhmät on peruttu maaliskuun osalta.

Työpajat:
Ateljee/Tekstiili ti 20.4.-25.5. klo 15-18
Ateljee/Tekstiili ke 21.4.-26.5. klo 15-18
Keramiikka ti 20.4.-4.5. klo 15-18
Verstas ke 21.4.-12.5. sekä 25.5. ja 26.5. klo 15-18

Ulkoinen linkkiIlmoittaudu ryhmiin


Ryhmäajat (koululaisryhmät ja muut ryhmät)

Monitoimitalo 13:n kolmas kerros tarjoaa ohjattuja kädentaitopajoja koululaisryhmille ja muille nuorten toimintaryhmille. Työpajat on tarkoitettu 9–29-vuotiaille nuorille. Ryhmäajat ovat torstaisin ja perjantaisin klo 9.00–11.00 ja klo 12.30–14.30.

Työpajoissa tutustutaan koko kulttuurikeskuksen harrastustoimintaan kädentaitojen kautta. Tavoitteena on, että nuoret pääsevät kokeilemaan innostavia kädentaitotekniikoita ja voivat samalla löytää itselleen uuden harrastuksen.

Kangaskassit silkkipainamalla
Työpajassa kokeillaan silkkipainantaa ja maalataan vapaalla kädellä oma näkemys Tampereesta.

Saippua
Työpajassa jokainen valmistaa yksilöllisen saippuan, joka paketoidaan lahjapakkaukseen.

Kutistemuovi-avaimenperä
Työpajassa suunnitellaan ja toteutetaan persoonallinen avaimenperä suositulla kutistemuovitekniikalla.

Savityö (max. 15hlö/paja)
Työpajassa muotoillaan nipistelytekniikalla hauska saviastia.

Tamperelaisille koululaisryhmille ajat ovat ilmaisia, muilta Tampereen kaupungin toimijoilta peritään materiaalimaksu (kassit 2,5€/kpl, saippua 2€/kpl, avaimenperä 1€/kpl ja savityö 1,5€/kpl). Kaupungin ulkopuolisilta toimijoilta peritään materiaalimaksun lisäksi työpajamaksu 40€

Huomioithan, että aikoja voit varata vain yhden/luokka.

Ulkoinen linkkiIlmoittaudu ryhmiin


Ateljee

Ateljeessa voi päästää irti sisäisen kuvataiteilijansa sekä tutustua erilaisiin maalaus- ja piirrustustekniikoihin. Ateljee on askartelijan taivas, josta löytyy runsaasti erilaisia materiaaleja ja ideoita niiden toteuttamiseen. Muun muassa korut, rintamerkit, kutistemuovi, massatyöt sekä erilaiset paperi- ja pahviaskartelut syntyvät Ateljeessa helposti.

Keramiikka

Keramiikkatiloissa sinulla on hieno mahdollisuus tutustua saveen tekemällä nipistely-, makkara- tai levytekniikalla käyttö- tai koriste-esineitä. Myös valusavityöt tai dreijaus on mahdollista, tutustuttuasi ensin käsinrakennustekniikoihin. Käytössä on puna- ja kivitavarasavea ja niihin paljon erilaisia engobeja ja lasitteita.

Miltä kuulostaisi tehdä omin käsin vaikkapa kukkaruukku tai ruoka-astioita?

Tekstiili

Tekstiilissä voit vapauttaa luovuutesi ompelun parissa ja toteuttaa hassuimmatkin ideasi. Voit ommella tai muokata vaatteita, tehdä tyynyn, kepparin tai harrastaa esimerkiksi cosplay-vaatteiden tekoa. Käytössäsi on ompelukoneita ja saumureita. Tekstiilissä on myös kangaspuita esimerkiksi mattojen kutomista varten. Kangaspuissa on loimet valmiina. Loimet maksavat 4€/metri. Varaa itsellesi kudonta-aika hyvissä ajoin. Muista ottaa matkaasi myös omat matonkuteet.

Verstas

Kädentaitojen verstas on monipuolisuudessaan todellinen ideanikkarin ihmemaa. Pienimuotoinen puutyötila mahdollistaa kodin pienten tarve-esineiden rakentelun tai mikset tutustuisi metallikorujen valmistamiseen? Verstaalla voit lisäksi tehdä nahkatöitä, kuvioida kangasta tai rakentaa kierrätysmateriaaleista vaikka robotin. Tule rohkeasti tutustumaan!

Kädentaitojen aukioloajat (voimassa 9.8. eteenpäin)

MA–KE klo 14–20

Kädentaitokerroksen kaikki pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Ohjaajat ovat koko ajan käytettävissä mikäli kaipaat ideoita tai vinkkejä.

Muina aikoina kädentaidoissa järjestetään ohjattua ryhmätoimintaa.


Osoite

Pellavatehtaankatu 4

33100 TAMPERE

Kysy, me vastaamme!

Ateljee
Askartelunohjaaja
Kristiina Tenhovirta
puhelin +358503257391
sähköposti [email protected]

Ateljee
Askartelunohjaaja
Marjukka Jakonen
puhelin 040 806 2312
sähköposti [email protected]

Keramiikka
Askartelunohjaaja
Minna Granqvist
puhelin +358408063138
sähköposti [email protected]

Tekstiili
Askartelunohjaaja
Riina Vuorenniemi
puhelin +358408063139
sähköposti [email protected]

Verstas
Askartelunohjaaja
Merja Lehtonen
puhelin 040 806 3140
sähköposti [email protected]

Nonstop-työpajat Monitoimitalon sisäpihalla

Kesä kukkii 18. ja 19.5. klo 12-18
Silkin maalaus 1.6. ja 2.6.klo 12-15

Työpajat ovat ilmaisia nonstop-pajoja ja ne on suunnattu kaiken ikäisille.